1.000 beeldjes in straten rondom stadhuis kondigen evenement vernieuwing stadskern aan

Volgende zaterdag, 2 juni, rondt het stadsbestuur, samen met Cera en Muntstraat, een belangrijke periode van vernieuwing in de historische stadkern af. Vanochtend werden 1.000 afgietsels van de profeet Jeremia verspreid in de omgeving van het stadhuis om dit evenement op een ‘subtiele’ wijze aan te kondigen.  

De stad Leuven vroeg aan de Leuvense kunstenaar Pieter Janssens om een beeld te sculpturen met als inspiratiebron één van de beelden van het stadhuis. De beelden krijgen immers momenteel een poetsbeurt en zullen er binnenkort terug piekfijn uitzien. De kleine standbeeldjes verwijzen dan ook met uitbreiding onrechtstreeks naar alle nieuwe ontwikkelingen in de historische stadskern.

Op zaterdag 2 juni kan je deze vernieuwingen van dichtbij meemaken. De stad stelt dan verschillende gebouwen open. Zo kan je een gratis geleid bezoek brengen aan de Sint-Pieterskerk, het stadhuis, het radiohuis en de Schouwburg. Je kan ook een kijkje nemen in het nieuwe Cera-gebouw en het gerestaureerde Tafelrond. Ook M en de tentoonstelling ‘Herleven. Leuven na 1918’ zijn gratis te bezoeken. De stad vergast je bovendien op heel wat activiteiten in het centrum van de stad. Ondertussen mag je gerust al een beeldje meenemen als herinnering.  

Contacteer ons
Dirk Vansina schepen van burgerzaken, monumentenzorg, jeugd, feestelijkheden en toerisme, Stad Leuven
dienst evenementen en feestelijkheden
Dirk Vansina schepen van burgerzaken, monumentenzorg, jeugd, feestelijkheden en toerisme, Stad Leuven
dienst evenementen en feestelijkheden
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven