10.000 UiTPASSEN in Leuven in minder dan twee jaar

Op 27 januari 2017 werd de eerste UiTPAS in Leuven overhandigd aan burgemeester Louis Tobback. Tijdens de afgelopen editie van Rode Hond, tikte Theo Geraets (9) de 10.000ste UiTPAS op de kop en dat is bijzonder. Schepen van cultuur Denise Vandevoort legt uit waarom.

“Leuven lanceerde in januari 2017 UiTPAS, een spaar- en kortingskaart voor je vrije tijd in Leuven en daarbuiten. Het opzet daarvan is eenvoudig: zoveel mogelijk mensen laten participeren aan cultuur en vrije tijd. Voor de meeste mensen betekent dat punten sparen en voordelen ruilen, Leuvenaars in armoede worden extra aangemoedigd. Zij krijgen een stevige korting van 80% op de aankoopprijs van een ticket. De stad past het verschil bij. We zijn zeer trots dat we nu al de kaap van 10.000 UiTPASSEN overschreden hebben, want voor ongeveer 7.000 mensen in een bijzonder statuut maakt deze kaart het verschil tussen kunnen participeren aan cultuur en vrije tijd of thuis moeten blijven. De UiTPAS is een laagdrempelige, niet-stigmatiserende manier om mensen met een beperkt inkomen te laten deelnemen aan het vrijetijdsaanbod. Leuven maakt hiermee zeker een deel van haar ambitie als inclusieve stad waar.”

 

Rode Hond

“Het UiTPASteam investeert dagelijks in het aan de man brengen van de UiTPAS. Zo konden we afgelopen editie van Rode Hond de 10.000ste UiTPAShouder registreren. Die eer valt te beurt aan Theo Geraets, een jongen van 9 uit Leuven. Theo wint een vrijetijdspakket met 10 exclusieve voordelen, geschonken door de UiTPASpartners. Hij haalde vandaag, samen met zijn mama zijn mooie prijs op: “Ik ben heel blij. Ik heb de UiTPAS sinds Rode Hond, dankzij mijn broer Karel. Hij won daar een UiTPAS, maar had er zelf al eentje. En nu heb ik extra veel cadeaus. Ik ben wel van plan om die te delen met mijn broer. Ik wil zeker gaan zwemmen met mijn broer, mijn vrienden en mijn familie. Ik heb mijn pas al veel gebruikt, want ik doe circus bij Cirkus in Beweging waar je punten kan sparen en ik spaar ook in de bibliotheek. Als ik genoeg punten heb, wil ik ze ruilen voor een springbeurt in het trampolinepark dat er binnenkort komt.”

De 10 exclusieve voordelen

 1. Compagnie Tartaren – een jaar lang gratis toegang tot alle voorstellingen van de Tartaren (seizoen 2018-2019)
 2. Het Depot – een duo ticket en twee consumpties voor een show naar keuze
 3. Cinema ZED – ga 5x gratis naar de film en krijg 3 gratis DVD’s van Dalton Distribution cadeau
 4. Het Nieuwstedelijk – een vriendenabonnement ter waarde van € 100 met 4 tickets, gesigneerd tekstboek bij elke première, uitstap, persoonlijke service en korting op alle publicaties (boeken, cd's, ...)
 5. fABULEUS - twee duo tickets voor een productie van fABULEUS in Leuven (seizoen 2018-2019)
 6. Wisper – een bon ter waarde van € 50 in te zetten op een cursus naar keuze
 7. M. Museum Leuven – een jaar lang gratis naar het museum met de M-kaart
 8. Danscentrum Aike Raes – een danscursus naar keuze
 9. 30CC - twee duo tickets voor een productie bij 30CC (seizoen 2018-2019)
 10. Stedelijk zwembad van Kessel-Lo – 10 zwembeurten

Twee jaar UiTPAS in cijfers

10.000 UiTPASSEN op 29 oktober 2018

Momenteel 10.623 actieve UiTPASSEN in Leuven

 • 7330 UiTPASSEN aan kansentarief

  3293 UiTPASSEN zonder kansentarief

 • 9609 Leuvenaars

  1014 niet-Leuvenaars

73.494 punten gespaard in Leuven

16.010 punten omgeruild of met andere woorden 209 voordelen

Populaire omruilvoordelen:

 • Zwembeurt bij stedelijk zwembad Kessel-Lo

 • Snack op de Winterspeeltuin

 • Korting op een ticket bij 30CC

 • Drankje bij Het Depot

 • 2 cinematickets voor de prijs van 1 bij Cinema ZED

7075 toegekende kansentarieven

63 UiTPASpartners

20 UiTPAS verkooppunten

Hoe werkt UiTPAS?

UiTPAS is dé klantenkaart voor iedereen die graag deelneemt aan vrijetijdsactiviteiten. Niet enkel in Leuven, maar ook in andere UiTPASsteden werkt de kaart. Als je deelneemt aan activiteiten bij UiTPASpartners kan je punten sparen. Dat doe je door de pas te scannen aan een UiTPASzuil- of balie.

Gespaarde punten kan je omruilen tegen mooie voordelen. Ruil ze voor een korting, een interessant voordeel of inkomticket. Telkens je UiT gaat, spaar je nieuwe punten waarmee je jezelf op iets extra kan trakteren.

UiTPAS is er voor iedereen. Kinderen, jongeren, volwassenen … iedereen spaart op zijn eigen tempo. Woon je niet in Leuven? Ook jij kan sparen en ruilen.

De UiTPAS koop je slechts 1 keer aan en kost 5 euro. Tot en met 26 jaar betaal je 2 euro. Je verdient die aankoop meteen terug, want op je kaart staan een pak leuke welkomstvoordelen. Leuvenaars in een kansenstatuut krijgen de pas gratis aangeboden door de stad.

 

Meer informatie over UiTPAS en verkooppunten vind je op www.uitinleuven.be/uitpas.

 

 

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, deeltijds kunstonderwijs, gelijke kansen, diversiteit en Noord-Zuidwerking, stad Leuven
Elise Gazenbeek projectcoƶrdinator UiTPAS
Kristel Salaets adviseur cultuurcommunicatie
Denise Vandevoort schepen van cultuur, deeltijds kunstonderwijs, gelijke kansen, diversiteit en Noord-Zuidwerking, stad Leuven
Elise Gazenbeek projectcoƶrdinator UiTPAS
Kristel Salaets adviseur cultuurcommunicatie
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven