130 voorstellingen voor een fijne zomer in Leuven

 

Het stadsbestuur van Leuven heeft beslist om het zomerprogramma te laten plaatsvinden zoals gepland en volledig coronaproof. “We stellen vast dat het aantal nieuwe besmettingen in Leuven voorlopig beperkt blijft, door de grote inzet van iedereen. De concerten en voorstellingen die we samen met onze culturele organisaties uitwerkten, vinden dus plaats zoals voorzien”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani. “Zo zullen we onze inwoners en bezoekers een fijne en veilige zomer bezorgen.”

De Anderhalvemetersessies gaan nu donderdag van start en lopen tot 30 augustus. Het gaat om meer dan 130 voorstellingen op 11 buitenlocaties. Er zal muziek, dans, theater, film en circus zijn. Bekende namen als Milow, Gabriel Rios, Paul Michiels en Sergio, zijn maar een greep uit het aanbod. Ook voor kinderen is er een tof programma met onder andere kapitein Winokio, Zonzo Compagnie en Speelhal5. Je kan ook doorlopend terecht op Leuven Plage aan HAL 5 en in de Groten Hof in het stadspark.

Veilig en volgens de maatregelen
“We hebben bij de organisatie van de Anderhalvemetersessies vooraf rekening gehouden met mogelijke extra beperkingen”, zegt schepen van cultuur en evenementen Denise Vandevoort. “Van in het begin kozen we voor een beperking van het aantal toeschouwers en voor buitenlocaties met voldoende ruimte om de bubbels gescheiden te houden. We hebben ook enkele concerten twee keer gepland. De artiesten waren meteen bereid om een extra keer op te treden. Zo zal er nog meer plaats zijn om afstand te houden. De voorstellingen en concerten zullen dus 100% veilig en volgens de maatregelen plaatsvinden”, verzekert schepen Vandevoort.

“Onze gasten kunnen op hun twee oren slapen”, zegt Kris Peeters, evenementcoördinator van stad Leuven. “We begeleiden onze bezoekers naar een vaste zit- of staplaats en zorgen dat je 1,5 meter afstand kan houden van anderen. Er is bediening aan tafel. Iedereen, van crew tot publiek, zal een mondmasker dragen en dit tijdens de hele voorstelling. Er wordt alcoholgel voorzien om regelmatig de handen te ontsmetten en we maken gebruik van QR-codes of formulieren om mensen te registreren. Kortom, we passen alle maatregelen toe die nodig zijn.”

Lokale cultuursector
De Anderhalvemetersessies zijn voor de culturele sector een goede zaak. Vele artiesten en freelancers kunnen hierdoor toch iets van hun zomer goedmaken. “Cultuur heeft het zwaar te verduren”, zegt schepen Vandevoort. “We investeren met dit festival meer dan 500.000 euro in een sector die het absoluut nodig heeft. Er staan dan ook heel wat Leuvense artiesten op onze podia en we werken samen met tal van Leuvense partners.’

Er zijn nog tickets verkrijgbaar via  www.zomervan2020.be of www.leuven.be/anderhalvemetersessies.

 

Contacteer ons
Mohamed Ridouani burgemeester, stad Leuven
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Steven Dusoleil directeur communicatie en stadsmarketing, stad Leuven
Kris Peeters Leuvenenement, stad Leuven
Mohamed Ridouani burgemeester, stad Leuven
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Steven Dusoleil directeur communicatie en stadsmarketing, stad Leuven
Kris Peeters Leuvenenement, stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven