13e Vaartchallenge op zondag 17 september

Zondag vormt de Leuvense Vaart het strijdtoneel voor de 13e editie van de Vaartchallenge. Maar liefst 79 teams gaan de uitdaging aan en zullen trachten een traject op het water zo snel mogelijk af te leggen.

“Na twaalf succesvolle edities organiseert Tofsport Leuven ook dit jaar de coolste waterrace van het jaar. De Vaartchallenge is een wedstrijd waarbij alles draait rond visie, volharding en verbondenheid”, aldus schepen van sport Erik Vanderheiden. Tientallen bedrijven, families en vriendenkringen schreven zich in en maken zich klaar voor een toffe teambuilding!

Teams van zes personen leggen per raft een traject op het water af van zo’n 2 tot 3 kilometer. Onderweg moeten ze 7 water- en landproeven tot een goed einde proberen te brengen. Wie de proef succesvol aflegt wint tijd die van de eindtijd afgetrokken wordt. Teams die niet slagen in de proeven, zien extra tijd toegevoegd worden aan hun eindtijd. De eerste boot gaat te water om 9.30 uur, de laatste vertrekt om 16 uur.

Er wordt gestreden in drie categorieën voor de eindoverwinning: dames, heren en gemengd. Maar niet alleen de snelste ploegen vallen in de prijzen, ook het meest origineel verklede team wordt in de bloemetjes gezet. Na de inspanning is het tijd voor ontspanning en kan er nagekaart worden met een deugddoende dorstlesser en een lekkere barbecue.

Ook wie niet zelf deelneemt is meer dan welkom om de teams te komen aanmoedigen in de buurt van de Remytorens in Wijgmaal en mee te genieten van de ambiance. Kinderen kunnen zich volledig uitleven op de springkastelen.

 

Contacteer ons
Jan Vansantvoet diensthoofd sportpromotie
Jan Vansantvoet diensthoofd sportpromotie
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven