150 Leuvense kinderen naar Red Flames

150 Leuvense kinderen uit aandachtsbuurten krijgen vrijdag de kans de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd van de Red Flames tegen topland Noorwegen bij te wonen. Met die actie wil de Rode Duivels Fanclub Leuven (RDFL) niet alleen de kinderen een onvergetelijke avond bezorgen maar ook aandacht schenken aan de kinderarmoedeproblematiek.

De vorige voorzitster van de RDFL wilde graag een maatschappelijk project ondersteunen met de fanclub. “We hebben gekozen om 150 kinderen uit kwetsbare Leuvense buurten de kans te geven een wedstrijd van onze Red Flames bij te wonen. Onze fanclub trakteert de kinderen en hun begeleiders op een spannend voetbalavond, een drankje en Belgium goodies. Samen met de buurtcentra van de stad Leuven, Home Start Domo en Buurtwerk ’t Lampeke willen we zo de problematiek rond kinderarmoede onder de aandacht brengen”, vertelt Pieter Verbestel van RDFL.

Leuven is de thuisbasis van het nationale vrouwenelftal en het EK fandorp was een groot succes in Leuven. De keuze om de Red Flames vurig aan te moedigen tijdens hun wedstrijd tegen Noorwegen lag voor de hand. De wedstrijd is heel belangrijk met het oog op de allereerste kwalificatie voor een WK. 

“Het is een hartverwarmend initiatief dat we graag steunen”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani. “Ik ben blij dat deze kinderen dankzij de Rode Duivels Fanclub Leuven een onvergetelijke avond kunnen beleven met de Red Flames, een team van inspirerende topsporters. Kinderen moeten kunnen geloven in een mooie toekomst ongeacht hun achtergrond of de mogelijkheden van thuis uit. Daarom zetten we vanuit de stad al jarenlang in op een breed armoedebeleid. In Leuven zijn er heel wat initiatieven gericht op kwetsbare gezinnen, in kinderopvang, onderwijs, buurtwerk, opvang en vrije tijd naast de ondersteuning die we bieden via het OCMW.”
 

 

Voor de pers:     
Op vrijdag 2 september om 18 uur stellen de Rode Duivels Fanclub Leuven, burgemeester Mohamed Ridouani, Home start Domo en Buurtwerk ’t Lampeke deze steunactie aan je voor. Ter plekke kan er gefotografeerd en gefilmd worden. 
Plaats van afspraak: voetbalstadion Den Dreef (zaal "De Vest" in Tribune 3), Kardinaal Mercierlaan 46, 3001 Leuven

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]