1.500 cadeaucheques voor kwetsbare Leuvense gezinnen dankzij ‘Pakje van je Hart’

Dankzij ‘Pakje van je Hart’, een grootschalige inzamelactie van radiozender Joe FM, ontvangen in Leuven meer dan 1.500 kinderen uit kwetsbare gezinnen de komende weken een cadeaucheque ter waarde van 50 euro. Hiermee kunnen ze zelf speelgoed, boeken, kinderspullen, sportmateriaal of een leuke uitstap kopen.

De afgelopen maanden zamelde ‘Pakje van je Hart’ van JOE FM een hele hoop geld in voor gezinnen die het moeilijk hebben. Het ingezamelde geld voor Leuven - een totaalbedrag van bijna 75.000  euro - werd door de vzw Kindergeluk overhandigd aan verschillende Leuvense organisaties: Home-Start Domo, Buurtwerk ’t Lampeke, Wigwam, Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel en Huis van het Kind Leuven. “Dankzij deze grote schenking ontvangen meer dan 1.500  kinderen en jongeren een cadeaucheque, waarmee ze zelf speelgoed, sportmateriaal, kinderspullen, boeken of een leuke uitstap kunnen kopen. Via Huis van het Kind bereiken we ook gezinnen via organisaties, die niet zelf op de actie hebben ingetekend”, zegt Bieke Verlinden, schepen van zorg en welzijn.

“Het is goed om te zien hoe kwetsbaarheid, in al zijn vormen, meer en meer aandacht krijgt via mediakanalen. Meer dan ooit is er nood aan mildheid, betrokkenheid, solidariteit en kleine gelukjes. Deze inzamelactie zet niet alleen kwetsbaarheid in de kijker maar bezorgt vele gezinnen ook een heel fijne verassing”, vult Bieke Verlinden verder aan. “Samen met allerlei Leuvense partners zetten we ons dagelijks in om kinderarmoede weg te werken. Via verschillende acties, initiatieven, partnerschappen en weloverwogen beleidskeuzes waarin we steeds de armoedetoets doen, trachten we kinderarmoede terug te dringen. Aanvullende acties zoals ‘Pakje van je Hart’ maken ons als stad alleen maar sterker in het bereiken van dat doel”, sluit Bieke Verlinden af.

Het is net die verbinding, het samenwerken over verschillende partners heen en het streven naar hetzelfde doel, dat zo tekenend is voor Leuven en al haar partners. De verdeling van de cadeaucheques, die deze week van start gaat, gebeurt door de organisaties die het dichtst bij de kwetsbare gezinnen staan en hen het beste kennen.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]