200 vogelhuisjes zorgen voor extra lentesfeer in de Diestsestraat

De lente is in het land en dat voel je in Leuven. En al helemaal in de Diestsestraat want daar kan je sinds deze week genieten van mooi versierde en zelf-geknutselde vogelhuisjes. Ze zorgen voor een extra lentebeleving tijdens het shoppen.  De stad plaatste in totaal tweehonderd vogelhuisjes in deze winkelwandelstraat. Je kan ze gaan bewonderen aan bomen, gevels en etalages van de handelaars. Ze zijn er in alle maten en vormen, met originele extra's zoals een terras, een schoorsteen of zelfs een zwembadje.

Alle vogelhuisjes zijn gemaakt van gerecycleerd hout. Het hout komt van oude beursstanden en panelen op vroegere activiteiten en krijgt hiermee een tweede leven. De leerlingen van verschillende Leuvense scholen (Pee & Nel, De Stroom, Miniemeninstituut en De Regenboog) mochten de vogelhuisjes origineel versieren. Het resultaat is prachtig.

Schepen van handel, Johan Geleyns is alvast tevreden: "De artistieke vogelhuisjes geven een extra dimensie aan de winkelbeleving, waardoor winkelbezoekers een fris lentegevoel krijgen. En ze zetten de etalages en gevels van de handelaars ook extra in de verf. Kom dus zeker een kijkje nemen en geniet tegelijk van de nieuwste modetrends."

De vogelhuisjes maken deel uit van een groter project om de horeca en handel te ondersteunen, waarbij etalages op verschillende manieren worden aangekleed. Zo gingen “Smakelijke zaken”, “Wintertijd” en “Kessel-Love” deze lente-actie al vooraf. Later dit jaar zullen nog twee verrassende acties volgen, om de Leuvense shopbeleving extra speciaal te maken.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]