20.000 UiTPASSEN in Leuven

Sinds januari 2017 is Leuven een van de 130 steden en gemeenten die een UiTPAS aanbieden. Eind juni reikte de stad de 20.000ste UiTPAS uit in M. En dat bevestigt andermaal het succes van deze spaar- en kortingskaart voor de vrije tijd.

“UiTPAS is een vernuftig systeem om mensen te stimuleren om actief deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten”, vertelt schepen van cultuur Bert Cornillie. “De kaart is er voor iedereen. Mensen sparen punten en ruilen die in voor leuke voordelen bij onze UiTPAS-partners. Dat kan bijvoorbeeld een drankje zijn in Het Depot of een gratis zwembeurt in Sportoase. Belangrijk daarbij is dat mensen die het financieel moeilijk hebben dankzij de kaart een extra duwtje in de rug krijgen. Wie daar nood aan heeft, krijgt met de kaart 80% korting op de toegangsprijzen van theatervoorstellingen, concerten, abonnementsgelden …”

332.174.500 punten
Afgelopen week werd de 20.000e UiTPAS in vijf jaar in regio Leuven uitgereikt. De kaart werd geregistreerd aan de balie van Museum M. Momenteel zijn er in Leuven 11.986 UiTPASSEN met kansentarief en 8.014 UiTPASSEN als klantenkaart in omloop. Sinds de start van UiTPAS zijn er al 332.174.500 punten gespaard. 13.173 Leuvenaars ruilden al punten in voor minstens 1 voordeel. Maar liefst 2.739 mensen maakten vorig jaar minstens 1 keer gebruik van de 80% korting op een cultuur-, sport- of jeugdactiviteit.

Broodnodig
“Vrije tijd is een basisrecht en belangrijk voor ieders welzijn”, vertelt Bieke Verlinden, schepen van zorg en welzijn. “UiTPAS zorgt ervoor dat er meer Leuvenaars aan vrijetijdsbesteding doen en zich kunnen ontplooien. Voor Leuvenaars in een moeilijke financiële situatie maakt UiTPAS écht het verschil: of ze zich wel of niet kunnen inschrijven in een sportclub, voor artistieke lessen of bijvoorbeeld voor een jeugdbeweging. We geloven echt enorm in het UiTPAS-systeem en zijn dus bijzonder trots op dit hoge gebruikscijfer.”

 

UiTPAS met kansentarief
Wie een laag inkomen heeft, krijgt extra korting op activiteiten, inschrijvingsgeld of lidgeld.
Stad Leuven

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be