222 Leuvenaars bestelden via plantactie ‘Behaag je tuin'

Vorige zaterdag organiseerde de stad Leuven het ophaalmoment van de plantgoedactie 'Behaag je tuin'. Inwoners van Leuven konden in september via deze samenaankoopactie bomen en struiken bestellen tegen gereduceerde prijzen. In totaal kwamen 222 Leuvenaars 323 (fruit)bomen en 6.293 stuks plantgoed oppikken.

Al voor het vijfde jaar op rij deed de stad Leuven mee aan 'Behaag je tuin'. Het doel van deze plantgoedactie van de Regionale Landschappen Dijleland en de provincie Vlaams-Brabant is inwoners te stimuleren om meer bomen en struiken aan te planten in hun tuin om zo meer groen in de stad te krijgen en de biodiversiteit te bevorderen.

“We werken hier als stad graag aan mee, want samen maken we Leuven groener voor élke Leuvenaar", zegt schepen van openbaar groen, Lalynn Wadera. “Met meer bomen halen we meer CO2 uit de lucht en zorgen we voor verkoeling voor iedereen. Met de extra hagen en de klimplanten trekken we insecten en vogels aan om de natuur in stand te houden. Om Leuvenaars extra aan te moedigen om bij te dragen, voorzagen we dit jaar een korting van 25 euro op hun aankoop. Dat had duidelijk effect, want we telden nu bijna drie keer meer bestellingen dan vorig jaar”.

Divers aanbod
Het diverse aanbod aan plantgoed werd zoals elk jaar samengesteld door een team van gespecialiseerde plantenkenners.

Maar liefst 323 (fruit) bomen, kregen dit weekend een plaats in een Leuvense tuin. Daarnaast kochten Leuvenaars nog 6.150 stuks plantgoed voor hagen, heggen en houtkanten, 143 klimplanten en 38 bundels wilgentakken voor iglootjes.

Ook volgend jaar kunnen Leuvenaars tussen september en oktober plantgoed bestellen via www.behaagjetuin.be.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be