25 nieuwe budgethuurwoningen in de Vaartkom

AG Stadsontwikkeling Leuven, het autonoom gemeentebedrijf van de stad, zal vanaf begin volgend jaar 25 woningen in residentie VIVID in de Vaartkom verhuren als budgethuurwoning. Dat zijn woningen die onder de marktprijs verhuurd worden aan wie moeilijk terechtkan op de private huurmarkt. Het totaal aantal budgethuurwoningen komt hiermee op 110.

Het gaat over verschillende types van appartementen verspreid over de ganse residentie met oppervlakten variërend van 85 m² tot 122 m². Elk appartement heeft minstens twee slaapkamers, een ruim terras en een aparte bergruimte. "De woningen voldoen aan alle voorwaarden die we aan een budgethuurwoning stellen: het zijn kwaliteitsvolle, energiezuinige woningen die erg centraal gelegen zijn", licht Lies Corneillie, voorzitter van AG Stadsontwikkeling Leuven, toe.

Een tiental jaar geleden kwam stad Leuven met ontwikkelaar AG Real Estate overeen dat AG Real Estate in residentie VIVID 25 koopwoningen zou bouwen waarvoor AG Stadsontwikkeling Leuven vervolgens een lijst van kandidaat-kopers zou samenstellen. De woningen waren onderdeel van de formule van de stadswoningen, woningen die onder de marktprijs verkocht worden. "Van dat model zijn we ondertussen afgestapt en we focussen nu op de huurmarkt, omdat daar de noden het grootst zijn. We zijn blij dat we overeen zijn gekomen dat we binnenkort deze woningen als budgethuurwoningen zullen kunnen verhuren aan een lagere huurprijs aan wie moeilijk terechtkan op de private huurmarkt", aldus Corneillie. 

Totaal aantal budgethuurwoningen
Het totaal aantal budgethuurwoningen komt hiermee op 110. 22 ervan worden momenteel reeds verhuurd als budgethuurwoning. De overige zijn vandaag nog verhuurd aan anderen, zijn in aanbouw of in renovatie. "Bij de eerste oproep naar kandidaten voor een budgethuurwoning die we lanceerden eind vorig jaar, ontvingen we maar liefst 311 kandidaturen. Er is dus veel vraag naar. We werken volop verder om meer budgethuurwoningen ter beschikking te stellen", besluit Corneillie.

In het najaar lanceert AG Stadsontwikkeling Leuven een nieuwe oproep voor kandidaten voor een budgethuurwoning. Wie op de hoogte wilt blijven over de budgethuurwoningen, kan zich inschrijven op de nieuwsbrief van AG Stadsontwikkeling Leuven via www.leuven.be/budgethuurwoningen.

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]