30e editie bloemen- en plantenmarkt

De jaarlijkse bloemen- en plantenmarkt, een lentetraditie van stad Leuven, vindt dit jaar plaats op zaterdag 8 mei. “Een mooie traditie bovendien, die we graag in ere houden en die nog meer sfeer en beleving in de stad brengt”, zeggen schepen van openbaar groen Lalynn Wadera en schepen van handel Johan Geleyns.  De markt verhuist van het Ladeuzeplein naar het Herbert Hooverplein. Daar kunnen liefhebbers van 10 tot 17 uur planten en tuinbenodigdheden kopen.  

“Met de bloemenmarkt starten we weer een periode van zomerse markten. Bovendien mogen ook de terrassen open op 8 mei”, zegt Johan Geleyns. “Zo staan de bloemenmarkt en de terrassen samen symbool voor het begin van een mooie zomerperiode, waarin we hopelijk weer met zijn allen zullen winkelen en tafelen, en genieten van onze mooie stad.”

Veiligheidsmaatregelen
De stad is blij te kunnen aankondigen dat de bloemenmarkt zal doorgaan. Vorig jaar ging deze niet door, omwille van de toen geldende corona-veiligheidsmaatregelen. Op de bloemenmarkt gelden dezelfde voorzorgsmaatregelen als op de andere markten. Zo zullen er stewards aanwezig zijn om alles in goede banen leiden, is een mondmasker verplicht vanaf 13 jaar, moet je afstand houden en is er een aangeduide looprichting. De stad wil maximaal wachtrijen voorkomen. Er is daarom dit jaar uitzonderlijk geen gratis potgrond op de bloemenmarkt.

30e editie
“Het is een speciale editie, want de markt vindt dit jaar voor de 30e keer plaats”, weet schepen van markten Johan Geleyns nog te vertellen. “Samen met de kunstroute in onze handelszaken en de opnieuw geopende terrassen maken we er zo dit jaar toch nog iets speciaals van.”

Bloeiende en kleurrijke stad
En met het breed aanbod aan planten en bloemen kan elke Leuvenaar meehelpen om de stad klaar te maken voor de zomer. “Stadstuinieren of het terras opfleuren met een bloemetje, steeds meer Leuvenaars doen dat. Vanuit de stad organiseren we deze bloemen- en plantenmarkt graag mee.” zegt schepen Lalynn Wadera. “Want al die mooie terrassen, voortuinen en moestuinen maken samen één bloeiende en kleurrijke stad. “

Contacteer ons
Lalynn Wadera schepen van onderwijs, economie, diversiteit, groen en stadsgebouwen, stad Leuven
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Patricia Schoolmeesters afdelingshoofd economie en handel, stad Leuven
Lalynn Wadera schepen van onderwijs, economie, diversiteit, groen en stadsgebouwen, stad Leuven
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Patricia Schoolmeesters afdelingshoofd economie en handel, stad Leuven
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven