5 jaar Habitat Festival

Hét zomerfestival van MIJNLEUVEN lanceert feestelijke jubileumeditie.

Op zaterdag 3 augustus 2019 is Habitat Festival terug voor een extra feestelijke jubileumeditie. Met een vernieuwd team, maar volgens hetzelfde recept, presenteert hét zomerfestival van MIJNLEUVEN je weer de meest inspirerende en verrassende combinatie van muziek, kunst en talks in een eigenwijs jasje. Alle ingrediënten voor een onvergetelijke festivaldag zijn aanwezig, nu jij nog.

Habitat Festival prikkelt al je zintuigen. Geniet van heerlijke festival snacks tijdens een interessante talk, ga op ontdekking in onze openluchtexpositie, leg zomerse momenten vast aan de bar of ga op in het moment tijdens een opzwepende DJ-set. De muzikale line-up belooft alvast veel goeds met internationale namen als Lipelis (RU), Kornél Kovács (SE), Kahn (UK), Pinch (UK) en jong talent uit Leuven zoals Fred Gata & Milli & Ru§h en Mélomane. Ook Mbegu Messenjah, Grover, Vault Crew en Drama Club Records tekenden al present voor deze spectaculaire vijfde editie. 

Muziek maar ook méér
De programmatie wordt aangevuld met kunst en talks door jonge talenten en ronkende namen uit binnen- en buitenland. Habitat Festival 2019 belooft dus een zwoele zomerdag vol pure beleving te worden. Het jonge team achter het festival zet bovendien extra in op duurzaamheid. Zo eet je op Habitat Festival uitsluitend vegetarische gerechten en drink je uit herbruikbare bekers. 

“De combinatie van muziek, kunst en talks slaat duidelijk aan bij het jonge Leuvense publiek. Jongeren krijgen de kans om dit festival volledig zelf te organiseren. Ze gaan aan de slag met een festivalbudget en een hele hoop frisse ideeën. Ze worden hierbij vakkundig begeleid door MIJNLEUVEN. Het doel: een fantastisch festival neerzetten en onderweg leren hoe dat moet,” aldus schepen van jeugd Dirk Vansina.

Habitat is een project van MIJNLEUVEN, het jongerenlabel van de stad, in samenwerking met  KU Leuven en Leuvenement vzw.

Praktisch

  • Op zaterdag 3 augustus 
  • van 14  tot 24 uur
  • in Alma 3 - Steengroevenlaan 3, 3001 Heverlee
  • Volg Habitat Festival op Instagram en Facebook.
Contacteer ons
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Maureen Pierloz MIJNLEUVEN, stad Leuven
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Maureen Pierloz MIJNLEUVEN, stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven