60e Brabantse Pijl op woensdag 7 oktober

Op woensdag 7 oktober 2020 staat de 60e editie van de Brabantse Pijl op het programma. Het startschot wordt gegeven om 12.30 uur op het Ladeuzeplein. De renners zullen dit jaar geen plaatselijke ronde door de stad rijden.

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan werden dit voorjaar alle wielerwedstrijden uitgesteld. Bij de hertekening van de wielerkalender besliste Flanders Classics om vier van hun voorjaarsklassiekers dit najaar te organiseren. De Brabantse Pijl komt woensdag als eerste aan de beurt. "Met het WK 2021 in zicht is de koers vanaf nu van Leuven”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “Nu de komende weken weer enkele wedstrijden geschrapt werden, hoop ik dat de renners zich vanaf het begin in Leuven tot het einde in Overijse smijten in deze Brabantse Pijl en dat we een schitterende koers krijgen.”

Startplaats Ladeuzeplein
De start vindt andere jaren steeds plaats op de Grote Markt. Om alles coronaveilig te kunnen laten verlopen, werd er dit jaar echter een andere startplaats gekozen. Schepen van sport Johan Geleyns zal om 12.30 uur het startschot geven op het Ladeuzeplein. Toeschouwers kunnen omwille van de coronamaatregelen de start helaas niet bijwonen. 

Dwars door de stad richting Overijse
In tegenstelling tot andere edities zal er uitzonderlijk ook geen lokale ronde gereden worden door de Leuvense binnenstad. Na de start rijdt het peloton 3,5 km door de stad om daarna meteen richting Overijse te trekken. Er wordt aangeraden om de wedstrijd thuis te volgen.

Meer info over de wielerklassieker vind je op www.debrabantsepijl.be.

Brabantse Pijl voor wielertoeristen geannuleerd
Omwille van de coronamaatregelen wordt de Brabantse Pijl Cyclo voor wielertoeristen dit jaar niet georganiseerd.

Contacteer ons
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Jan Vansantvoet diensthoofd sportpromotie
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Jan Vansantvoet diensthoofd sportpromotie
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven