70e Leuvense jaarmarkt gaat voor traditie, feest en extra veiligheid

De traditionele Leuvense jaarmarkt vindt dit jaar plaats op 2 september. Vanaf 6 uur kunnen Leuvenaars en bezoekers terecht op de veemarkt in de Heilige Geeststraat en de veeprijskamp op het Sint-Jacobsplein. Daarna verspreidt het feest zich over heel Leuven.

“Een jaarmarkt zoals in de middeleeuwen is het natuurlijk niet meer. Toch gaan we in Leuven nog terug naar de essentie van wat zo een jaarmarkt vroeger was. Alle handelaars krijgen de kans om hun producten voor te stellen en te verkopen tijdens de braderie in gans de stad en de streekproductenmarkt op de Grote Markt en aan de stadsschouwburg. Tevens vindt ook de grote antiek- en brocantemarkt naar goede gewoonte plaats. Omwille van de werken aan het Martelarenplein zal deze dit jaar ook gebruik maken van de Esplanade voor het Stadskantoor en een stuk van de Bondgenotenlaan. Van heinde en ver nemen mensen vrijaf om deze dag naar  Leuven af te zakken en te genieten van de verschillende optredens, het volk en de sfeer. Zo blijft deze dag een commerciële en ontspannende hoogdag”, aldus schepen van handel Els Van Hoof. 

Veemarkt en veeprijskamp
Opnieuw is er tussen 6 en 14 uur de veemarkt in de Heilige Geeststraat. Van 9 tot 15 uur kan je op het Sint-Jacobsplein terecht voor de veeprijskamp met een paardenshow. Daar zijn er ook allerlei educatieve activiteiten voor kinderen van de lagere school, waar zoals elk jaar de Landelijke Gilden en Velt aan meewerken.

Feesteditie
Aangezien het dit jaar de 70e editie is van de jaarmarkt wordt er een bijzonder feestje gebouwd aan het Martelarenplein. Er vinden verschillende optredens plaats. Deze van The Ladies staan volledig in het teken van de seventies. Er zal ook een taart zijn om deze verjaardag te vieren. Om 17 uur is iedereen welkom om samen met het stadsbestuur te genieten van een thematische zoetigheid.

Het feestprogramma ziet er als volgt uit:

  • 12 tot 12.40 uur: Aissa
  • 13 tot 13.40 uur: Garry Hagger
  • 14 tot 14.50 uur: The Ladies
  • 15.10 tot 16 uur: The Ladies
  • 16.20 tot 17 uur: Sammy Moore
  • 17.30 tot 19 uur: Motown Supremacy

Extra veiligheid
Omwille van veiligheidsredenen zijn er dit jaar enkele kleine wijzigingen doorgevoerd. Zo zal de Bondgenotenlaan één uur vroeger - al vanaf 9 uur - afgesloten zijn voor alle verkeer. Ook Parking Kinepolis zal niet toegankelijk zijn van 9 uur tot 22 uur. Uitrijden via de Diestsestraat zal altijd kunnen.

Op tijd komen en genieten van alles wat Leuven te bieden heeft, is dus de boodschap.

 

Contacteer ons
Els Van Hoof schepen van sport, middenstand en werk, stad Leuven
dienst economie en handel
Els Van Hoof schepen van sport, middenstand en werk, stad Leuven
dienst economie en handel
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven