7de editie Amateurama klokt af op 3000 bezoekers

Afgelopen weekend vond de 7de editie plaats van het amateurkunstenfestival Amateurama. Drie dagen lang stonden de Leuvense podia bol van de amateurkunsten met theater, fotografie, dans en vooral heel veel muziek.

“Amateurama zet al enkele jaren stevig in op kruisbestuiving”, vertelt schepen van cultuur Denise Vandevoort. “ Verenigingen die verschillende disciplines beoefenen, vinden elkaar voor een bijzondere samenwerking. Opgeteld betekent dat 25 voorstellingen, 20 verenigingen en 8 festivallocaties.”

Publieksvoltreffers waren dit jaar onder meer het concert van de mannen van Terpander in de tuin van de Abdij van Vlierbeek. Zij werkten samen met Natuurpunt Leuven voor een totaalbeleving op het kruispunt tussen natuur en cultuur. Ook Koninklijke Harmonie Volharing Kessel-Lo kon op een mooie opkomst rekenen voor hun muzikaal project met jazzcombo Les Fournisseurs de Bonheur. Jong Dameskoor Arion zorgde voor een kippenvelmoment in de Predikherenkerk. Temidden van de beeldhouwkunst van vzw Prosperos bezongen zij de schoonheid van bergen en rivieren.

In Tweebronnen konden bezoekers voor heel even acteur zijn voor de greenkey van videoteam Skoop en de dj’s van MUP. Vooral veel passerende klassen konden hun pret niet op: even skiën, een drankje aan de Middellandse zee of zweven boven een Oosterse stad.

“We merken dat de energie op zo’n festival als Amateurama helemaal juist zit: vele honderden vrijwilligers zetten samen hun schouders onder hun project en vinden elkaar in de creatie van kunst die verbindt en verwondert. En dat kon ook het publiek smaken. Deze editie klokt af op een mooi bezoekersaantal met ongeveer 3000 bezoekers”, aldus nog schepen Vandevoort.

 

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Lieve Grymonprez deskundige gemeenschapsvorming
Kristel Salaets adviseur cultuurcommunicatie
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Lieve Grymonprez deskundige gemeenschapsvorming
Kristel Salaets adviseur cultuurcommunicatie
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven