Aa tot Y: De FactorY stelt zichzelf tentoon in totaalinstallatie

Door verbouwingswerken in OPEK verhuisde De FactorY twee zomers lang met zijn sociaal en artistiek beeldend atelier naar de prachtige Villa aan de Aa in hartje Leuven. Het verblijf inspireerde De FactorY tot de tentoonstelling “Aa tot Y” in de exporuimte van Tweebronnen. Sinds eind juli kon je de opbouw van de tentoonstelling al van buitenaf volgen. Op donderdag 8 september is het zo ver en opent de expositie feestelijk.

De expo in Tweebronnen is een totaalinstallatie geworden, waarbij De FactorY zichzelf tentoonstelt. Aanleiding was het verblijf tijdens de vorige en deze zomer van het atelier in de Villa aan de Aa in het Leuvense stadscentrum. Deze grote villa met honderdjarige stadstuin bleek een onuitputtelijke inspiratiebron.

“De FactorY is een begrip in Leuven. Mensen kunnen er al meer dan 20 jaar terecht om hun creativiteit alle kansen te geven”, vertelt schepen van cultuur Denise Vandevoort. “We stelden daarom de Villa aan de Aa mét verborgen stadstuin graag ter beschikking tijdens de verbouwingswerken van OPEK. Bovendien selecteerde Expo Leuven de FactorY als zomergast voor een tentoonstelling. Een goede keuze, want het is duidelijk dat die nieuwe omgeving erg inspirerend heeft gewerkt. Tuin en villa waren een uitstekende plek om op adem te komen en vormden het vertrekpunt voor een boeiende, haast magische artistieke zoektocht. Deze expo geeft zo iedereen de kans om kennis te maken met de creatieve en artistieke diversiteit van het sociaal en artistiek atelier.”

In de tentoonstelling brengen de deelnemers hun ervaringen in beeld met hun kunstwerken en artefacten uit het atelier. Het is een weergave geworden van de ervaringen en de interacties van de deelnemers van De FactorY met de Villa aan de Aa en haar tuin. Noem het een poëtisch verslag van een zomerverblijf in een stukje stadsnatuur.

PRAKTISCH

Vitrinetentoonstelling in opbouw: vanaf 26 juli tot 8 september

Opening:
donderdag 8 september vanaf 17 tot 21 uur
verwelkoming door Mevr. Denise Vandevoort, schepen voor cultuur, toerisme, evenementen, deeltijds kunstonderwijs en senioren om 18 uur

Openingstijden:
donderdag 8 september van 17 tot 21 uur
vrijdag 9 en zaterdag 10 september van 10 tot 17 uur

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]