Abdij van Park op 10 juli decor voor nieuw muziekfestival met folk- en wereldmuziek

Op 11 juli is het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. In Leuven vieren we dat op zondag 10 juli aan de Abdij van Park met muzikale wandelingen, een picknick, beiaardconcert, familievoorstellingen en een muziekfestival met folk en wereldmuziek. Het hele programma is gratis. Wandel je graag mee? Dan kan je je nog inschrijven tot en met 9 juli via leuven.be/vlaanderen-feest.  

“Na het succes van vorige zomer, vieren we ook dit jaar de Vlaamse feestdag met een goedgevuld muzikaal programma dat zich focust op alle leeftijden”, licht schepen Dirk Vansina toe. “Het is een laagdrempelige gezinsactiviteit in een historisch kader.”

Muzikale abdijtocht
Tussen 13 en 16 uur vertrekt er om het half uur een muzikale wandeling rondom de abdij. Eén van Vlaanderens grootste folk en wereldmuziek-muzikanten neemt je mee op pad en trakteert je onderweg op enkele intieme akoestische concerten. De wandeling is 3 km lang en duurt ongeveer anderhalf uur.

Picknick en beiaardmuziek
Tussen 10 en 13 uur kan je gezellig picknicken met je familie of vrienden op het Neerhof. Om 15 uur kan je er genieten van een beiaardconcert in het kader van Leuven Bells.  Speciaal voor de gelegenheid brengt de beiaardier uitsluitend Vlaamse muziek.

Voor gezinnen met jonge kinderen
Om 10.30 uur neemt Boer Juul gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar mee op een muzikale wandeling vol weetjes over het boerenleven en respect voor de natuur.

Om 14 uur mogen kinderen vanaf 5 jaar en hun ouders en grootouders de uiterste grenzen van hun fantasie verkennen tijdens de familievoorstelling ‘Ik & den Theo’. Ze kunnen er rondlopen als robots, stoelendansen, bezoek krijgen van nonkel Jazz, luchtgitaar spelen en nog veel meer...

Een uniek festival op een prachtige site
De sfeer van de Abdij van Park leent zich uitstekend voor een hele namiddag luisterconcerten van de beste Vlaamse folk- en wereldmuziek op het Neerhof en in de binnentuin.  

Laura Cortese & Bert Ruymbeek, een gloednieuw duo op viool, zang en accordeon bijten om 13 uur de spits af. Nadien kan je genieten van Naragonia,  al bijna 20 jaar de referentie  wat folk in Vlaanderen betreft. Trio Pletenitsa brengt om 17 uur volksliederen uit de Balkan, gevolgd door een concert van Tom Theuns & Aurélie Dorzée, die we nog kennen van Ambrozijn. Quetzal Duo brengt om 19 uur Mexicaanse liederen op zang en gitaar. Om 20 uur sluit Refa (ex Refugees for Refugees) de avond af. Deze virtuoze musici uit Syrië, Tibet, Iran, Afghanistan, Turkije en België willen banden smeden tussen hun muziek. Zij creëren een origineel repertoire op het kruispunt van verschillende tradities. Kortom: het Leuven van vandaag en de ideale manier om de Vlaamse feestdag te vieren.

Zomerzoektocht vanaf 15 juni
Naast de feestelijkheden op 10 juli organiseert de stad ook opnieuw een zoektocht gelinkt aan de Vlaamse Feestdag. ‘”Onze traditionele zomerzoektocht doorheen de stad heeft dit jaar als thema ‘de geschiedenis van de omgeving rond de Vaartkom en de Vismarkt”, aldus Dirk Vansina. Vanaf 15 juni kan je een deelnameformulier afhalen aan de balie van Visit Leuven (Naamsestraat 3, 3000 Leuven).

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]