Activiteiten voor kinderen tijdens de krokusvakantie

Ook in de krokusvakantie is Leuven the place to be voor jongeren en kinderen. Ben je nog op zoek naar leuke activiteiten voor tijdens de krokusvakantie? Dan hebben we goed nieuws: er valt weer heel wat te beleven in Leuven en er is zowel een cultureel als meer actief aanbod.

‘In museum M zijn er twee leuke gezinsparcours’, vertelt schepen van cultuur Denise Vandevoort. ‘Bij Vlieg! gaan kinderen op zoek naar een verborgen schat en ontdekken ze de smakelijkste kunstwerken. Bij Helden van M speuren kinderen naar kleine en grote helden in het museum. Daarbij kunnen ze al hun superkrachten inzetten. Liefhebbers van muziektheater kan ik ‘Tribunal’ een productie van BRONKS en Ballet Dommage aanraden. En voor wie het graag wat rustiger wil, lezen oma’s en opa’s voor in de Bib Leuven Wilsele.’

Dirk Vansina schepen van jeugd vindt een ontspannend en zinvol vrijetijdsaanbod belangrijk. ‘Zo kunnen kinderen zich verder ontwikkelen buiten de schoolcontext', zegt schepen Vansina. ‘De jeugddienst heeft dan ook heel wat activiteiten in petto om de krokusvakantie in te vullen. Er zijn de themakampen van ReTTeKePReT. En als vakantieafsluiter is er het gloednieuwe SpeurLeuven. Dat wordt een namiddag vol plezier en gezelligheid voor het hele gezin met vier nieuwe wandeltochten om Leuven te ontdekken.’

Gezinsparcours in M
Voor wie samen met kinderen het Museum M bezoekt, zijn er twee gezinsparcours uitgestippeld. Volwassenen betalen een inkomticket, kinderen mogen gratis binnen in M. Deelnemen aan de gezinsparcours zelf is gratis. 

Het parcours van Vlieg! is voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Deze zoektocht naar de verborgen schat in museum M heeft als rode draad ‘smaak’.  Je ontdekt de smakelijkste kunstwerken en gaat op zoek naar de krokantste kleuren en sappigste vormen. Vooraf inschrijven is niet nodig.
Het parcours Helden van M  is voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Met hun eigen superkrachten gaan zij op zoek naar helden en heldendaden in M. Vooraf reserveren voor dit parcours is noodzakelijk.

Muziektheater Tribunal
Bizarre wetten en regels, vreemde personages met een eigen taal en looppas, formulieren, stem­pels en klassementen ... Welkom in TRIBUNAL, een “uit de hand gelopen” universum waar men orde en overzicht wil bewaren.  Deze voorstelling vindt plaats in 30CC/Schouwburg op 28 februari om 15 en om 18 uur. Er zijn nog enkele tickets beschikbaar bij 30CC.

Verhalen luisteren in de bib
Het hele voorjaar lang organiseert de Bib Leuven zowel in Tweebronnen als in de bibfilialen Alfapret, voorleesuurtjes voor jonge oortjes. Op 22 februari is het de beurt aan de Bib Leuven Wilsele. Oma’s en opa’s kiezen de mooiste verhalen uit voor kinderen van 3 tot 6 jaar en hun ouders.

Themakamp 'ReTTeKePReT'
Kinderen van 4 tot 13 jaar kunnen zich inschrijven voor een themaweek met activiteiten op maat van leeftijdsgroepen in de Sint-Jansschool in Leuven centrum. Op het programma staan sport, spel, knutselen en workshops zoals theater, goochelen, hip hop, highland games…

Sluit de vakantie af met SpeurLeuven
Op zondag 1 maart is er in Vleugel F van 11.30 tot 17.30 uur SpeurLeuven voor gezinnen met kinderen van 4 tot 14 jaar. Het evenement start met een gezellige groepspicknick in Vleugel F.  Daarna ontdekken kinderen en hun ouders de binnenstad. Ze kunnen kiezen uit vier interactieve wandelingen:  

  • Tijdens de culinaire wandeling gaan kinderen met een plannetje op zoek naar lokale handelaars waar ze allerlei lekkers kunnen proeven.
  • De culturele wandeling brengt ze langs de theaterzalen met als hoogtepunt een interactief spel in de 30CC/Schouwburg.
  • Aan de hand van foto’s en leuke hints ontdekken de kinderen verhalen over het historische Leuven.
  • En bij de muzikale wandeling zijn het geluiden en muziek die de weg wijzen naar interessante plekjes in Leuven.  

 

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven