Affiche ‘Het Groot Verlof’ is compleet

Met een resem klinkende namen is de affiche van het ‘Het Groot Verlof’ nu compleet. Onder meer Davina Michelle, Blck Mamba, Admiral Freebee en Les Truttes zullen het zomerfestival kleuren. Hun optredens vinden niet alleen plaats tijdens ‘Beleuvenissen’, maar ook tijdens ‘Hapje-Tapje’ en ‘Half Oogst’.

“Door de coronacrisis is het drie jaar geleden dat het zomerfestival ‘Het Groot Verlof’ neerdaalde in de binnenstad, maar dat maken we in 2022 meer dan goed”, zegt schepen Denise Vandevoort. “Tussen 8 juli en 13 augustus zal iedereen kunnen smullen van talloze gratis concerten en dj-sets in een unieke setting. Er is voor elk wat wils.”

Van Davina Michelle tot Blck Mamba
Met OMD, Coely, CPeX en Joss Stone stonden er al heel wat toppers op de affiche. Daar komt nu ook Davina Michelle bij. De Nederlandse brak door op YouTube met een cover van P!NK, waar P!NK herself dolenthousiast op reageerde. Je kent Michelle ook ongetwijfeld van haar samenwerking met Marco Borsato en Armin Van Buuren. Als je wil weten hoe het danst, moet je op 8 juli op de Grote Markt zijn.

Een week later, op 15 juli, brengt Tom Van Laere (aka. Admiral Freebee) al zijn hits naar de Oude Markt, in het voorprogramma van The Waterboys. Op 22 juli is dan weer aan Blck Mamba. Zij schudde het Belgische nachtleven door elkaar met haar unieke mix van hiphop en global club sounds. De deejay-producer speelde onder meer de weides van Best Kept Secret, Lowlands en Couleur Café plat - de Leuvense Vismarkt is next in line !

“Ook het culinaire festival ‘Hapje-Tapje’ krijgt een feestelijke omkadering”, weet schepen Vandevoort. “Coverband Les Truttes speelt intussen al 25 (!) jaar alle zalen, pleinen en feesttenten in Vlaanderen plat. Gerrit De Cock en co zullen op zondag 31 juli zorgen voor een party die je niet mag missen.”

Met herbruikbare bekers
‘Het Groot Verlof’ omvat ‘Beleuvenissen’, ‘Hapje-Tapje’, ‘Half Oogst’, ‘M-idzomer’, ‘Leuven zingt’, ‘Leive Vloms’ en nog heel wat andere activiteiten. Om je keel te smeren, kan je bij elk evenement terecht bij drankstands die verspreid staan over de verschillende pleinen. Die zijn duurzamer dan ooit, want alle door de stad georganiseerde evenementen voorzien nu ook herbruikbare bekers. Die verminderen de afvalberg en zorgen voor minder zwerfvuil.

Hoe gaat het in zijn werk? Wie een plein betreedt, kan voor 1 euro een ecotoken aanschaffen. Bij een eerste bestelling geef je die token af aan een van de drankstands. In ruil daarvoor krijg je dan je drankje in een herbruikbare beker. Als je bij een volgend rondje die beker terugbrengt, hoef je geen ecotoken meer af te geven. Op het einde van de avond kan je de beker aan een drank- of jetonstand weer inruilen voor een ecotoken, die je dan een volgende keer kan gebruiken. Of je kan de beker ook gewoon achterlaten bij een van de inzamelpunten.”

Alle praktische info vind je op www.hetgrootverlof.be.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]