Afhankelijk van coronamaatregelen: Leuven Innovation Beer Festival in juli

De stad Leuven maakte eerder al bekend dat alle evenementen in Leuven tot en met 30 april zijn afgelast om zo mee de verspreiding van Covid-19 af te remmen. Dit betekent dat de Leuven Bierweekends in april niet plaatsvinden. Twee van de evenementen zijn helemaal geannuleerd voor 2020: het Zythos Bierfestival en Food & Hops. Het Leuven Innovation Beer Festival (LIBF) hoopt dan weer op 18 en 19 juli de bierliefhebbers te kunnen verwelkomen in Hal 5 voor hun zesde editie.

“Het blijft natuurlijk jammer dat we de Leuven Bierweekends niet konden laten doorgaan”, zegt schepen Denise Vandevoort, “maar de veiligheid van iedereen is prioriteit nummer 1, daar zal iedereen het mee eens zijn.”  Omwille van de schaal van het festival is er voor het Zythos Bierfestival al snel beslist om het dit jaar niet meer te laten plaatsvinden. 24 en 25 april 2021 zijn de vermoedelijke nieuwe data om in de bieragenda te zetten. Ook Food & Hops vindt niet meer plaats in 2020.  “Het organiserende team van Leuvenement, eveneens organisator van Het Groot Verlof, kan in de periode juni en juli geen bijkomende taken meer opnemen, daarom is beslist om ook dit event te annuleren en te mikken op 2021 voor de derde editie van het evenement dat bier, gastronomie en ambachten bij elkaar brengt.”

Het Leuven Innovation Beer Festival mikt wel nog op een editie dit jaar. Zij hopen dat het tegen midden juli opnieuw mogelijk zal zijn om de liefhebbers van het speciaalbier samen te brengen in Hal 5 zodat al die exclusieve (en soms best wel exotische) bieren kunnen geproefd worden.

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven