Delen:

Al 1.300 inwoners Kessel-Lo namen deel aan Vorm 3010

Voorbije maandag lanceerden stad Leuven en Leuven 2030 het participatietraject Vorm 3010, om samen met de inwoners vorm te geven aan een aantrekkelijke invulling van hun buurten, straten en pleinen in Kessel-Lo. Op enkele dagen tijd vulden al 1.300 inwoners de online bevraging in.

“Het enthousiasme is groot, en dat doet me veel plezier”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani. “Hoe meer inwoners de bevraging invullen, hoe beter we samen het Kessel-Lo van de toekomst vorm kunnen geven, waar je elkaar kan ontmoeten, waar je je vlot en veilig kan verplaatsen en dat duurzaam is.”

Het participatietraject verloopt in verschillende fases. Momenteel loopt de eerste fase met de brede bevraging, met negen stellingen op het vlak van mobiliteit, groen en ontmoeting. Op een interactieve kaart kunnen deelnemers meteen ook zien wat hun keuzes betekenen voor Kessel-Lo. Meedoen kan online op het platform vorm3010.be of je kan de bevraging invullen in buurtcentrum Casablanca, nog tot 8 maart. Ondertussen wordt een geloot burgerpanel samengesteld dat met de bevindingen uit de bevraging aan de slag gaat en het verdere traject zal opvolgen.

In een tweede fase gaan we in gesprek met de inwoners van Kessel-Lo over ideeën om het ideale openbaar domein concreet vorm te geven en de knelpunten en kansen die er vandaag zijn in kaart te brengen. In een derde fase gaan we aan de slag met alle inwoners van Kessel-Lo om de oplossingen en opstellingen te testen in de publieke ruimte.

Vorm 3010 is een samenwerking tussen stad Leuven en Leuven 2030, met de steun van EIT Climate-KIC.

 

https://vorm3010.be/

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]