Albert Dejongheplein in Kessel-Lo klaar om opnieuw skaters te ontvangen

Vanaf vandaag kunnen  Leuvense skaters zich opnieuw volledig uitleven op het vernieuwde skateterrein op het Albert Dejongheplein in Kessel-Lo. Het terrein werd zo aangepast dat het toegankelijk is voor zelfs de jongste en meest onervaren skaters.

De skateterreinen werden veelvuldig bezocht tijdens de voorbije lockdown periodes. Bewegen in de buitenlucht was namelijk zowat de enige optie voor jongeren en kinderen om zich uit te leven. “Skaten was al enorm populair maar kreeg de voorbije maanden nog een boost”, aldus schepen van jeugd Dirk Vansina.

Van goed naar nog veel beter
Er zijn in Leuven al heel wat  skateterreinen die dagelijks gebruikt worden door de Leuvense skaters. De populariteit van skaten tijdens corona zorgde er echter voor dat er structurele vernieuwingen nodig waren om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen. “Ik wil heel graag tegemoet komen aan die nood van kinderen en jongeren door fors te investeren in onze skate-infrastructuur”, benadrukt schepen Vansina.

Duurzaam nieuw ontwerp
Na een participatietraject met de kinderen en de buurtbewoners, maakten de houten skate ramps van het Albert Dejongheplein plaats voor een betonnen skate bowl. Het nieuwe ontwerp kan tegen een stootje en is bovendien gemakkelijk toegankelijk voor zowel ervaren als onervaren skaters. Naast het skateterrein komt er ook een nieuw basketterrein en de volledige ondergrond werd vernieuwd.

Inzetten op skate-infrastructuur
“Er staan behalve de opening van het skateterrein aan het Albert Dejongheplein nog heel wat andere skateparken op de planning”, vertelt schepen Vansina. “Zo plannen we een nieuw skatepark in ’t Fort in Wilsele, komen er in het voorjaar mobiele skateparken die door Leuven zullen reizen en bouwen we in het najaar een nieuwe pumptrack  in het nog aan te leggen Urban Sports Park aan de oude voetbalterreinen in Wilsele. De vraag naar zo’n pumptrack leeft al langer bij kinderen en jongeren en wij zijn er van overtuigd dat dit een grote meerwaarde zal geven.” Een pumptrack is een aaneengesloten circuit van bulten en bochten die elkaar ritmisch opvolgen. Dat maakt het een geschikte plek voor crossfietsen (BMX), mountainbikes, stuntstepjes, loopfietsen, inline skates, longboards en skateboards.

 

Contacteer ons
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Katelijne Wouters Jeugdruimte
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Katelijne Wouters Jeugdruimte
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven