Alle 400 vaccins gezet in Leuvens vaccincentrum: “Iedereen is komen opdagen”

Leuven ontving de voorbije twee weken 40 flacons van AstraZeneca, goed voor 400 vaccins, die op twee dagen tijd allemaal gezet zijn. De eerste tweehonderd afgelopen vrijdag, de overige tweehonderd voorbije dinsdag. “Alle zorgverleners met een afspraak zijn komen opdagen, dankzij de samenwerking en inspanningen van de Stad en de Eerstelijnszone Leuven. De bereidheid om zich te laten vaccineren is erg hoog, stellen we vast”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani.

De Eerstelijnszone Leuven heeft, in samenwerking met huisartsenkring Khobra en andere partnerorganisaties, zelf de lijsten van zorg- en hulpverleners voor de eerste vaccinatiedagen opgesteld. “Zo zijn we zeker dat het correcte lijsten zijn”, zegt Bart Tirez, voorzitter van eerstelijnszone Leuven. “We hebben dit gedaan in nauw overleg met onze populatiemanager Bert Aertgeerts. Vooral artsen, verpleegkundigen, tandartsen, verzorgenden van diensten voor gezinszorg uit Leuven en jonger dan 56 jaar zijn hierdoor snel aan bod kunnen komen. De reservelijsten van de kinesisten en apothekers (in samenwerking met Brabants Apothekers Forum) zijn ook nuttig gebruikt. Kennis van netwerk en snel schakelen bleek andermaal een grote troef.” 

De zorgverleners op de lijsten zijn de voorbije dagen persoonlijk gecontacteerd door medewerkers van de stad om een afspraak te maken in de Brabanthal. Ze werden niet uitgenodigd via het centrale afsprakenplatform, dat nog niet helemaal op punt stond. “Op die manier zijn we er in geslaagd om de juiste mensen te bereiken en alle geleverde vaccins vlot te zetten”, zegt Ridouani. “Het was een grote inspanning, die dus geloond heeft. Iedereen is komen opdagen zoals voorzien.”

Volgende week ontvangt Leuven 400 vaccins, de week van 8 maart zijn het er 1.268.

Contacteer ons
Mohamed Ridouani burgemeester, stad Leuven
Geertrui Vanloo Algemeen directeur
Bart Tirez voorzitter Eerstelijnszone Leuven
Mohamed Ridouani burgemeester, stad Leuven
Geertrui Vanloo Algemeen directeur
Bart Tirez voorzitter Eerstelijnszone Leuven
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven