Alle kinderen buiten op de 15e Buitenspeeldag!

Volgende woensdag, 20 april, haalt de stad Leuven alles uit de kast om er een geweldige Buitenspeeldag van te maken. Op zes verschillende locaties zijn er van 13 tot 17 uur een dertigtal leuke openluchtactiviteiten voor Leuvense kinderen van 2 tot 14 jaar. Alles is gratis en inschrijven is niet nodig. Een overzicht vind je op www.leuven.be/buitenspeeldag.

Buiten spelen, da’s voor iedereen
Iedereen moet kunnen buiten spelen. Dat bewijst de stad Leuven ook dit jaar opnieuw met een laagdrempelig aanbod in de verschillende Leuvense deelgemeenten dat geschikt is voor zowat elke leeftijd. “Elk kind moet kunnen proeven van ons buitenspeelaanbod”, benadrukt schepen van jeugd Dirk Vansina. “Zeker na de voorbije twee coronajaren kijken de kinderen en jongeren er weer naar uit om samen te spelen en nieuwe spelletjes te ontdekken.”

Groot en verscheiden aanbod
“Buiten spelen is vaak ook sportief bezig zijn. Maar dit jaar des te meer. In het Park De Bruul focussen we dit jaar op sportief spelen. Het wordt the place to be voor alle kinderen die een overvloed aan energie hebben. Met een BMX-parcours, een pannakooi, gocarts, springkastelen en 3x3 basket beloven we een goede nachtrust voor alle kinderen die hier komen spelen”, aldus schepen van sport Johan Geleyns.

Daarnaast kan je ook nog terecht op speelterreinen Sint-Reneldisplein, Sint-Agathaplein, Ymeria en Park Belle-Vue voor activiteiten als boogschieten, hindernissenbanen, speleoboxen, springkastelen en nog zo veel meer.

Voor wie op zoek is naar iets leuks voor de allerkleinsten is het aanbod van Huis van het Kind in de Museumspelstraat zeker de moeite waard.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]