Amateurkunstenaars aan zet op stadsfestival rond Dieric Bouts

Dit najaar vindt in Leuven het stadsfestival New Horizons plaats. Centraal thema is het leven en werk van Dieric Bouts. Van 6 tot 14 oktober zijn de Leuvense amateurkunstenaars aan zet, met een tentoonstelling die een visueel eerbetoon brengt aan deze Leuvense grootmeester. De expo loopt in de kapel van de Romaanse Poort en is gratis te bezoeken.

“Onder de titel ‘Amateurama’ bundelen de Leuvense amateurkunstenaars al jaar en dag hun artistieke activiteiten. Ze knopen daarbij graag aan bij speciale gelegenheden”, vertelt schepen van cultuur Bert Cornillie. “Dit jaar laten ze zich inspireren door het werk van Dieric Bouts - een toonaangevende Vlaamse Meester. Met zijn meesterlijk gebruik van perspectief en vernieuwende technieken heeft Bouts de kunstwereld van zijn tijd beïnvloed en blijft hij ons vandaag nog steeds fascineren.”

Vernieuwing
De Leuvense amateurkunstenaars slaan de handen in elkaar voor een tentoonstelling, geïnspireerd door het werk van Bouts. De tentoonstelling kreeg de titel ‘Vernieuwing’. Want kunst evolueert immers voortdurend en vernieuwing is essentieel om de artistieke productie relevant en levend te houden.

Tekenaars, kunstschilders, fotografen en 3D-artiesten maakten voor deze expo nieuw werk. Een van de opvallendste creaties is een eigenzinnige herwerking van Het Laatste Avondmaal, Bouts magnum opus. Wie goed kijkt herkent drie schepenen tussen de figuranten.

Toegankelijk en veelzijdig
“Amateurama is een prachtig initiatief”, beklemtoont schepen Cornillie. “Het zet op een heel toegankelijke manier de troeven van het veelzijdige verenigingsleven in de verf. Door de krachten te bundelen, creëren deze Leuvense kunstenaars rijke tentoonstellingen met een breed scala aan artistieke stijlen en technieken. Als stad verlenen we hier graag onze steun aan.”

Praktisch
Van vrijdag 6 tot zaterdag 14 oktober 2023, open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag; telkens van 13 tot 17 uur. De toegang is gratis.
Website preview
'Vernieuwing' - Amateurama beeld 2.0
Het allerbeste van wat lokale kunstenaars te bieden hebben, komt samen op Amateurama beeld 2.0.
Stad Leuven

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]