Anderstalige kinderen oefenen Nederlands tijdens Zomerschool

Al voor de elfde zomer op rij organiseerde stad Leuven de Zomerschool, een taalbad Nederlands voor kinderen tussen 5 en 7 die thuis een andere taal spreken. Drie weken lang oefenden 120 kinderen spelenderwijs Nederlands, zodat ze klaar zijn om het nieuwe schooljaar vol vertrouwen aan te vatten.

Samen met de zorgcoördinatoren van de scholen wordt bekeken welke kinderen het meeste baat hebben bij dit taalbad. Met meer dan 170 nationaliteiten is Leuven een heel diverse stad. Dat betekent ook dat er heel wat verschillende thuistalen zijn. Tijdens de Zomerschool kunnen jonge kinderen met een andere moedertaal spelenderwijs hun Nederlands oefenen, zodat ze op 1 september klaar zijn om aan het nieuwe schooljaar te beginnen.

"Taal is kracht. Wie het Nederlands goed onder de knie heeft, staat sterk in zijn schoenen om te communiceren, later vlot een job te vinden, samen met anderen een hobby te beoefenen en om vrienden te maken”, vertelt schepen van onderwijs Mohamed Ridouani. “Elk kind dat nood heeft aan extra begeleiding heeft daar recht op. Elk kind moet het perspectief krijgen dat alles mogelijk is, ongeacht afkomst, thuissituatie of achtergrond.”

De zomerschool ging drie weken lang door in het SLAC. “Dankzij vrijwilligers oefenden de kinderen op een speelse, leuke manier Nederlands”, zegt Ridouani. Wat ze geleerd hebben, toonden de leerlingen met foto’s en film tijdens een prachtig slotmoment in Museum M aan hun ouders. De kinderen gidsten hun ouders ook door de zalen in M, nadat ze eerder deze week zelf het museum konden ontdekken.

 

 

Contacteer ons
Mohamed Ridouani schepen van personeelszaken, onderwijs, economie, leefmilieu en vastgoed, Stad Leuven
Ine Sevenants projectdeskundige onderwijs
Mohamed Ridouani schepen van personeelszaken, onderwijs, economie, leefmilieu en vastgoed, Stad Leuven
Ine Sevenants projectdeskundige onderwijs
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven