Beiaardfestival Leuven Bells steunt Oekraïne muzikaal

Op donderdag 7 juli geeft Iryna Riabchun, beiaardier van Kiev, van 18 tot 19 uur een exclusief concert op de beiaard van de Leuvense universiteitsbibliotheek. Met muziek uit Oekraïne steekt zij de Oekraïense gemeenschap in Leuven en de vluchtelingen uit Oekraïne een hart onder de riem. Chentsov Vsevolod, Hoofd van de Oekraïense Missie bij de EU en Willem Van de Voorde, Permanent Vertegenwoordiger van België bij de EU, wonen dit concert bij met hun echtgenotes.

Iryna Riabchun werd geboren in Kiev. Zij is een internationaal gevierde pianiste en de belangrijkste beiaardier van haar land. Zij studeerde beiaard aan de Koninklijke Beiaardschool 'Jef Denyn' in Mechelen en is de drijvende kracht achter de opkomende beiaardcultuur in Oekraïne.

Op haar concert vertolkt Iryna een aantal Oekraïense liederen die ze tijdens de oorlog arrangeerde. “Beiaardiers spelen momenteel wereldwijd deze liederen uit solidariteit met het Oekraïense volk. Ook in Leuven is de solidariteit groot. Het is bijzonder verbindend dat ze muziek uit Oekraïne speelt op een instrument van Vlaamse origine,” vertelt burgemeester Mohamed Ridouani.

Tijdens dit concert stelt M Leuven zijn dakterras open voor het publiek. Voor en na het concert is iedereen welkom voor een gratis bezoek aan het museum.

Op zaterdag 9 juli geeft Iryna voor een beperkt publiek ook nog een pianorecital in woonzorgcentrum De Wingerd.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]