Belgian Cats kunnen rekenen op massale steun in Leuven voor EK-kwalificatiewedstrijden

De Belgian Cats staan voor een belangrijke week. Donderdag 24 en zondag 27 november spelen ze in Leuven twee kwalificatiewedstrijden voor het EK basketbal in 2023. Donderdag bekampen de Cats Noord-Macedonië, drie dagen later is Bosnië en Herzegovina de tegenstander. Beide wedstrijden worden afgewerkt in Sportoase Philipssite.

De Belgian Cats speelden nog maar twee wedstrijden in deze kwalificatiecampagne, waarvan ze er één wonnen en één verloren. “De 10 groepswinnaars zijn, naast de gastlanden, zeker van een plaatsje op het EK in Israël en Slovenië", zegt General Manager van Basketbal Vlaanderen Koen Umans. "Daarna wordt gekeken naar de beste tweedes in de verschillende groepen. Om honderd procent zeker te zijn, moeten we Bosnië en Herzegovina dus achter ons kunnen laten. In dat opzicht is de tweede wedstrijd in Leuven tegen hen, dus van levensbelang. En eigenlijk is tweemaal winnen een must, dus massale steun van de fans is noodzakelijk.”

Die massale steun lijkt er ook te komen. “Leuven is helemaal klaar voor de komst van de Belgian Cats”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “De wedstrijd van zondag om 16.15 uur tegen Bosnië en Herzegovina is zo goed als uitverkocht. Enkel voor rolstoelgebruikers zijn er nog tickets beschikbaar. En dat terwijl de Rode Duivels hun tweede wedstrijd van het WK ongeveer op hetzelfde moment afwerken. Het bewijs dat de Cats leven in Leuven!”

“Voor de wedstrijd van donderdag om 20.30 uur tegen Noord-Macedonië zijn er wel nog enkele honderden tickets te koop. We hopen dat die ook nog de deur uit geraken, zodat de zaal twee keer tot de nok gevuld is en de Cats telkens kunnen rekenen op de vocale steun van 3.000 uitzinnige fans”, aldus Johan Geleyns.

Website preview
Basketbalwedstrijden Belgian Cats
Kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Macedonië en Bosnië en Herzegovina voor het EK 2023.
Stad Leuven

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]