Beslis mee hoe we van Leuven een nog vitalere stad kunnen maken

In januari lanceerden stad Leuven en Tofsport de projectoproep ‘Leuven, een vitale stad’. De stad ging op zoek naar nieuwe sportinitiatieven die meer mensen aan het bewegen krijgen. Na de eerste selectieronde werden twaalf projecten weerhouden. Een vakjury beoordeelt en quoteert alle projecten, maar ook jouw mening is belangrijk.

Beslis mee welke projecten een kans krijgen en je binnenkort in Leuven kan uitproberen. Ga naar www.leuven.be/vitale-stad en maak kennis met alle projecten a.d.h.v. een leuk promotiefilmpje. Kies je drie favoriete projecten en breng voor 1 juli je stem uit. Zo bepaal je mee hoe we van Leuven een nog sportievere stad maken.

Van de twaalf projecten worden maximaal zeven winnaars uitgekozen. Deze nieuwe initiatieven krijgen een testperiode in de publieke ruimte van de stad gedurende drie tot 12 maanden. Bovendien ontvangen zij ieder een mooie startbonus tot maximaal 50.000 euro. In september worden alle winnende projecten voorgesteld aan het grote publiek.

Met deze projectoproep wil de stad de aandacht vestigen op het belang van beweging voor de gezondheid en meer mensen aan het sporten krijgen. Daarnaast wil het ook meer samenwerking scheppen tussen partners door co-creatie tussen sport, technologie en creativiteit.

Contacteer ons
Cindy Winters directeur sport
Erik Vanderheiden schepen van communicatie, sport, handel en landbouw
Johan Merlevede Leuven Mindgate
Cindy Winters directeur sport
Erik Vanderheiden schepen van communicatie, sport, handel en landbouw
Johan Merlevede Leuven Mindgate
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven