Bij een mooie zomer hoort een Groot Verlof

Nu de coronabarometer stilaan van kleur verandert en iedereen hoopvol naar een zorgeloze zomer kijkt, kan Het Groot Verlof natuurlijk niet achterblijven. Na geslaagde coronaveilige alternatieven als de Anderhalvemetersessies en Leuven Air ziet het er nu wel naar uit dat er deze zomer heel veel muziek, lekkere hapjes en plezier te smaken zullen zijn waar het hoort: in de Leuvense binnenstad. Een zomer zoals we vanouds gewend zijn.

“Voor de Leuvense festivalzomer 2022 kijken we inderdaad naar hoe het was pre-Covid”, zegt schepen Denise Vandevoort. “Traditioneel starten we het tweede weekend van juli met Beleuvenissen, en dat zal ook dit jaar het geval zijn. Op vrijdagen 8, 15 en 22 juli kunnen we weer op de traditionele pleinen genieten van “good vibes”. Twee van de headliners op de Oude Markt kunnen we al meegeven. Dat zijn The Waterboys en Orchestral Manoeuvres in the Dark (oftewel OMD), beiden topbands uit de eighties met tal van onvergetelijke hits. Op de Grote Markt kunnen we dan weer meegenieten met de comeback van Zornik. En uiteraard zal er nog heel veel moois volgen!”

“Wat de rest van de Leuvense zomer brengt, blijft nog even geheim”, gaat schepen Vandevoort verder. “Maar de data kan iedereen alvast rood omcirkelen in de agenda. Na Beleuvenissen volgt op zaterdag 23 juli Leuven Zingt. De week daarna volgt het smakelijkste evenement van West-Europa en omstreken: Hapje-Tapje op zondag 31 juli. Schlagerfans gaan uit de bol op vrijdag 5 augustus want dan staat Leive Vloms op de planning en 12 en 13 augustus kan je dansen en sjansen op soul, urban en aanverwanten tijdens Half Oogst. Ook in de tuin van M wordt weer gemusiceerd tijdens M-idzomer (van 28 tot 31 juli). Laat de zomer maar komen!"

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]