Bijna 3.000 kinderen en jongeren uit kwetsbare gezinnen krijgen cadeaucheque na inzamelactie 'Pakje van je Hart'

Dankzij ‘Pakje van je Hart', een grootschalige inzamelactie van radiozender Joe FM ten voordele van gezinnen die het financieel moeilijk hebben, ontvangen maar liefst 2.950 Leuvense kinderen en jongeren uit kwetsbare gezinnen een cadeaucheque ter waarde van 50 euro. Dat zijn er dubbel zoveel als vorig jaar.

JOE FM verzamelde de afgelopen maanden met de actie ‘Pakje van je Hart’ een hele hoop geld in voor gezinnen die het moeilijk hebben. Voor Leuven werd een totaalbedrag van maar liefst 147.500 ​ euro opgehaald. “Dat bedrag is bijna het dubbele van vorig jaar, wat betekent dat we ook twee keer zoveel kinderen blij kunnen maken. Die warme solidariteit is echt een hart onder de riem”, vertelt Bieke Verlinden, schepen van zorg en welzijn en voorzitter van Huis van het Kind Leuven. “Dankzij deze grote schenking ontvangen nu 2.950 Leuvense kinderen en jongeren een cadeaucheque waarmee ze zelf speelgoed, sportmateriaal, kinderspullen of tickets voor een leuke uitstap kunnen kopen”, zegt schepen Verlinden. Het ingezamelde geld werd door de vzw Kindergeluk overhandigd aan verschillende Leuvense organisaties: Huis van het Kind Leuven, De Wigwam, Home-Start Domo, Buurtwerk ’t Lampeke en Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel. Het Huis van het Kind bereikt bovendien ook heel wat gezinnen via organisaties die niet op de actie hebben ingetekend.

De verdeling van de cadeaucheques, die ondertussen van start is gegaan, gebeurt door de organisaties die het dichtst bij de kwetsbare gezinnen staan en die hen het beste kennen. “Leuven is dankbaar voor deze hartverwarmende actie die kinderen en jongeren een fijne verrassing bezorgt. Het mooie is dat ze met de cadeaucheque zelf kunnen kiezen wat ze graag willen kopen”, verklaart schepen Bieke Verlinden. De inzamelactie zet ook in de kijker dat er nog veel kwetsbaarheid bestaat in ons land. Er is meer dan ooit nood aan solidariteit en betrokkenheid.

“'Pakje van je Hart' is een mooie aanvulling op het structurele beleid dat we als stad voeren om kinderarmoede tegen te gaan en kinderen alle kansen te geven, in nauwe samenwerking met heel wat partners. Warme acties zoals 'Pakje van je Hart' helpen om onze kinderen en jongeren het gevoel te geven dat ze er niet alleen voor staan”, zegt Bieke Verlinden. 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]