Bijt in je vrije tijd

Van 16 oktober tot 16 november zetten Leuvense cultuurverenigingen, sportclubs en andere vrijetijdsorganisaties hun deuren open voor Bijt in je vrije tijd. Bijt in je vrije tijd is een initiatief van de stad Leuven dat anderstalige inwoners de kans wil geven om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het vrijetijdsaanbod in Leuven.

Al 6 jaar slaan de stad Leuven, meer dan 40 organisaties en verenigingen en alle scholen volwassenenonderwijs en OKAN (Onthaalklassen Anderstalige Nieuwkomers) de handen in elkaar om het Leuvens vrijetijdsaanbod toegankelijker te maken voor anderstalige jongeren en volwassenen. Deelname aan sport en cultuur zijn de ideale manier om je uit te leven, maar ook om mensen te leren kennen en de Nederlandse taal te oefenen. Belangrijke elementen dus, die ervoor zorgen dat (nieuwe) Leuvenaars zich meer thuis voelen in onze stad. 

Schepen voor cultuur en diversiteit Denise Vandevoort: “Wij vinden het als stad belangrijk dat ons uitgebreide vrijetijdsaanbod voor alle Leuvenaars toegankelijk is. Deelnemen aan cultuur- en sportactiviteiten zorgt ervoor dat je mensen leert kennen en dat je nieuwe ervaringen opdoet. Anderstaligen vinden vaak minder snel de weg naar verenigingen. Bijt in je vrije tijd is er om hen daarbij een handje te helpen.”

Het volledige aanbod van Bijt in je vrije tijd kan je vinden op www.bijtleuven.be. 

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, deeltijds kunstonderwijs, gelijke kansen, diversiteit en Noord-Zuidwerking
Myriam Lemsiah projectmedewerker diversiteit en gelijke kansen
Denise Vandevoort schepen van cultuur, deeltijds kunstonderwijs, gelijke kansen, diversiteit en Noord-Zuidwerking
Myriam Lemsiah projectmedewerker diversiteit en gelijke kansen
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven