Binnenkort ook Blue-bikes in Kessel-Lo en Heverlee

De stad Leuven en Blue-mobility gaan nieuwe staanplaatsen voor Blue-bikes installeren in Kessel-Lo en Heverlee. Op de Kop van Kessel-Lo komen staanplaatsen voor 32 fietsen, nabij het station van Heverlee voor 12. Dit voorstel wordt vanavond, 25 maart,  ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd. De Blue-bike is bijzonder populair in Leuven. Nergens in Vlaanderen worden er zoveel Blue-bikes uitgeleend als in Leuven.

Momenteel staan er 80 Blue-bikes ter beschikking in de fietsenparking aan het station van Leuven. Blue-bikes mikken op mensen die met trein of bus aankomen in Leuven en de laatste kilometers met de fiets afleggen. Met de uitbreiding komen er dit voorjaar 32 extra Blue-bikes op de Kop van Kessel-Lo in parking Station. Later dit jaar komen er ook 12 Blue-bikes nabij het station van Heverlee. Dit brengt het aantal Blue-bikes in Leuven op 124.

"We willen van Leuven een echte fietsstad maken. Blue-bike speelt hierin een belangrijke rol. Met deze twee nieuwe locaties maken we het voor bezoekers en inwoners nog makkelijker om te kiezen voor openbaar vervoer in combinatie met de fiets", zegt David Dessers, schepen van mobiliteit.

De stad Leuven en Blue-mobility werken sinds enkele jaren samen via een derdebetalersregeling. Zo betaalt de fietser slechts 1,15 euro voor de eerste 24 uur per rit. Stad Leuven en de Vlaamse Overheid leggen elk een euro bij per Blue-bike rit.

Nergens in Vlaanderen worden er zoveel Blue-bikes ontleend als in Leuven. In 2018 stond de teller op 18.356 ontleningen. Dat is een stijging van 11 % ten opzichte van 2017. Bij de start in 2013 stond het aantal ontleningen op 1.594.

Contacteer ons
David Dessers schepen van mobiliteit, klimaat en duurzaamheid, landbouw en consumptie, stad Leuven
Sara Claeys adviseur mobiliteit
David Dessers schepen van mobiliteit, klimaat en duurzaamheid, landbouw en consumptie, stad Leuven
Sara Claeys adviseur mobiliteit
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven