Blauwe zone in Kessel-Lo breidt uit op 23 oktober

Om de parkeerdruk voor bewoners in enkele woonstraten in Kessel-Lo te verminderen, breidt de stad Leuven de blauwe zone er uit op maandag 23 oktober. In zo'n blauwe zone kun je met een parkeerschijf maar beperkt in tijd op straat parkeren. Op die manier ontmoedigt de stad niet-bewoners zoals studenten, werknemers en pendelaars om in woonstraten gedurende langere tijd te parkeren en is er voldoende parkeerplaats voor de bewoners en hun bezoekers. Bewoners kunnen met een parkeerkaart voor bewoners bovendien onbeperkt op straat parkeren. Deze maatregel kadert in het nieuwe mobiliteitsplan voor Kessel-Lo.

"De parkeerdruk schuift op. Langparkeerders parkeren in rustige woonstraten. Werknemers of pendelaars parkeren er en gaan te voet of met de plooifiets verder naar hun werk of het station. Sommige studenten parkeren er soms een week. Daardoor wordt de parkeerdruk in sommige straten te groot. Bewoners en bezoekers vinden daardoor nog maar moeilijk een parkeerplaats", vertelt schepen van mobiliteit David Dessers. "Daarom breiden we de blauwe zone in verschillende woonstraten in Kessel-Lo uit. Zo ontmoedigen we niet-bewoners om lang in de buurt te parkeren en is er meer plaats voor bewoners en hun bezoekers. Werknemers, pendelaars en studenten verwijzen we door naar de (rand)parkings."

Op basis van de resultaten van de parkeerdrukmeting breidt de stad de blauwe zone uit in de straten tussen het Heuvelhof en het provinciedomein, een deel van de Désiré Mellaertsstraat, de Landbouwstraat, een deel van de Willem Coosemansstraat, de Spaarstraat, een deel van de Prins Regentlaan en een deel van de Koning Albertlaan. Een volledig overzicht vind je op leuven.be/mobiliteit-kessel-lo.

In de blauwe zone moet je een parkeerschijf leggen op week- en zaterdagen van 9 tot 18 uur om op straat te mogen parkeren. De parkeerduur in deze nieuwe uitgebreide zone is beperkt tot 4 uur. In de bestaande blauwe zone in Kessel-Lo blijft de maximale parkeertijd behouden op 2 uur, behalve in de zone rond het Boudewijnstadion aan de Diestsesteenweg waar het vandaag al 4 uur is. Borden geven de parkeerduur aan. Op zondag en wettelijke feestdagen is een parkeerschijf niet nodig.

Parkeerkaart voor bewoners
Wie in de blauwe zone woont, kan zich een parkeerkaart voor bewoners aanschaffen. Daarmee kun je in jouw parkeerzone onbeperkt in de tijd op straat parkeren in een bepaalde bewonerszone en hoef je geen parkeerschijf te leggen. Bewoners kunnen een parkeerkaart aanvragen op www.leuven.be/bewonersparkeerkaart of kunnen hiervoor een afspraak maken in het stadskantoor.

De uitbreiding van de blauwe zone in Kessel-Lo maakt deel uit van het nieuwe mobiliteitsplan. Deze maatregel wordt enkele weken na de invoering van het mobiliteitsplan doorgevoerd om bewoners voldoende tijd te geven om buiten de vakantieperiode een bewonerskaart aan te vragen.

Website preview
Nieuw mobiliteitsplan voor Kessel-Lo
Kessel-Lo krijgt een nieuw mobiliteitsplan. Met dit plan zorgen we ervoor dat iedereen zich veilig en vlot kan verplaatsen en maken we de woonstraten nog aangenamer.
Stad Leuven
Parkeerkaart voor bewoners
Digitale kaart waarmee bewoners kunnen parkeren in een zone.
Stad Leuven

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be