Bloemenmarkt en Fonskesmèt zetten Leuvens hart voor de markt in de kijker

Begin mei kunnen Leuvenaars op twee extra sfeervolle Leuvense markten terecht: de Bloemenmarkt op zaterdag 4 mei en de Fonskesmèt op vrijdag 10 mei. Twee feestmarkten die elk jaar weer een massa kijk- en kooplustigen lokken.

Een niet te missen weekenduitstap voor wie dol is op bloemen en planten: de Leuvense Bloemenmarkt. Afspraak op zaterdag 4 mei tussen 10 en 17 uur op het Herbert Hooverplein, waar tal van gespecialiseerde marktkramers hun groengoed aan de man brengen.

“Onze Leuvense Bloemenmarkt, dit jaar aan zijn 33e editie toe, vormt samen met de Fonskesmèt een feestelijke tweeklapper in de maand mei. Mooi versierde kramen, de geur van bloemen en planten en de goesting om je groene vingers aan het werk te zetten: het zorgt voor een unieke sfeer. De lente vieren door naar de markt te komen en plantjes aan te schaffen, het is een formule die jaar na jaar aanslaat”, zegt schepen van handel Johan Geleyns.

“Ook dit jaar staan medewerkers van de stad Leuven op de bloemenmarkt om gratis potgrond uit te delen en Leuvenaars advies te geven. Want meer groen in onze stad brengen, dat doen we samen, stad én Leuvenaars”, zegt schepen van openbaar groen, Lalynn Wadera. Bezoekers aan de bloemenmarkt krijgen een zakje van 10 liter potgrond per aankoopschijf van tien euro.

Op vrijdag 10 mei, de dag na Hemelvaart, passeert met de Fonskesmèt een andere klassieker op de Leuvense marktkalender de revue. En dat verloopt niet onopgemerkt, weet schepen Geleyns. “De Fonskesmèt is de Leuvense vrijdagmarkt op zijn best, met een extra feestelijk tintje. De marktkramers versieren hun standjes met tientallen ballonnen en bezoekers trakteren we als stad op roze limonade en gebakjes. De maand april stond in het teken van een ‘hart voor de markt’. Die liefde blijven we ook in mei uitdragen. Op de Fonskesmèt zal er live muziek en animatie zijn en kunnen mensen hun liefde voor de markt vereeuwigen in een photobooth. Veel te beleven dus, voor alle leeftijden”, aldus schepen Geleyns.

 

 

Website preview
Bloemenmarkt
Op de bloemenmarkt vind je eenjarige en vaste planten en tuinmateriaal, maar geen snijbloemen. Je krijgt 10 kilogram potgrond gratis per aankoopschijf van 10 euro. De medewerkers van de groendienst delen hun expertise en geven je gratis tuinadvies.
Visit Leuven

 

Website preview
Feestmarkt • Fonskesmèt
Feestelijk versierde markt met proevertjes en animatie. Alles staat dit jaar in het teken van ‘een hart voor de markt’.
Visit Leuven

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be