Bloemenmarkt in Leuven op 7 mei

Nu zaterdag,  7 mei, vindt van 10 tot 17 uur voor de 31e keer de bloemenmarkt plaats in Leuven. Bezoekers kunnen dan weer genieten van mooie eenjarige en vaste bloemen en planten en zich laten inspireren om hun eigen huis, appartement of tuin te laten floreren.

“Het Herbert Hooverplein zal weer gezellig vol staan met marktkramers die hun mooiste bloemen en planten aanbieden. De weersvoorspelling is goed, we hebben nóg meer lopende meter kramen dan vorig jaar en de dag na de bloemenmarkt is het moederdag. Ik denk dus oprecht dat je nergens beter kan zijn dan in Leuven op zaterdag”,  aldus schepen van handel Johan Geleyns.

"De stad plantte dit seizoen zelf ongeveer 18.000 vaste planten om kleur te geven aan Leuven en de bijen en vlinders aan te trekken. Leuvenaars die thuis zelf bloemen planten, zetten we graag mee op weg”, zegt schepen Lalynn Wadera. “Want al die mooie terrassen, voortuinen en moestuinen maken samen één bloeiende en kleurrijke stad.“ Leuk om weten: per aankoopschijf van 10 euro krijg je 10 liter potgrond aan de stand van de stad Leuven.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be