Bondgenotenlaan wordt de langste speelstraat van het land

Woensdag 19 april is het nationale Buitenspeeldag. Ook in Leuven zal er stevig ingezet worden op buiten spelen. “We zien het groots dit jaar, want de stad organiseert een heuse feesteditie omdat Leuven opnieuw het label van ​ ‘Kindvriendelijke stad’ behaalde,” vertelt een opgetogen schepen van jeugd Dirk Vansina. De Bondgenotenlaan wordt van 12 tot 18 uur één lange en spannende speelzone waar alle kinderen en jongeren welkom zijn. Helemaal gratis! En daarna gaat het feestje verder op de Grote Markt met een optreden van de KetnetBand en een dj-set.

“De stad kreeg voor een tweede keer het label Kindvriendelijke stad. En dat verdient een feestje. De Buitenspeeldag is daar een uitgelezen gelegenheid voor. Met ‘De Bond is van ons!’, wordt de Bondgenotenlaan één lange speelstraat. De KetnetBand en Leuvense dj’s sluiten het feestje af. ​ Dit is de kers op de taart voor ons beleid om hard in te zetten om jongeren hun plek te geven in de stad”, aldus schepen van jeugd Dirk Vansina.

Plezier voor alle leeftijden
Voor de allerkleinsten (2,5 tot 5 jaar) is er een leuke aparte speelplek in de museumspeltuin van M Leuven (Savoyestraat, Huis van het kind) met levensgrote gezelschapsspellen zoals vier-op-een-rij, Kubb, hoepelen, jongleren en een klein springkasteel. Daarnaast kunnen jongere kinderen ook met Clics bouwen of naar verhaaltjes gaan luisteren in de voorleesstand van Bib.

Voor kinderen van 5 tot 12 jaar zijn er op en rond de Bondgenotenlaan tal van activiteiten om zich uit te leven. Denk aan springkastelen, een zeepkistenrace, skate en breakdanceworkshops, vuur maken, een klimmuur… Maar ook middelbare scholieren gaan zich niet vervelen. Voor hen zijn er aparte springkastelen, 3x3 basketinitiaties, een Open Dansvloer en Wheelie-zone of ze kunnen hun eigen podcast maken.

Tussendoor kan jong en oud genieten van toffe optredens van jong Leuvens talent tijdens Jammin’ with Fonske en van grappig straattheater op de stoep voor de ​ stadsschouwburg.

Als feestelijke afsluiter is er om 16.15 uur een optreden van de KetnetBand op de Grote Markt, gevolgd door een dj-set met jonge Leuvenaars.

Dirk Vansina: “Door de Buitenspeeldag dit jaar in het centrum van de stad te organiseren, willen we aangeven dat ook jongeren hun plek krijgen, dat zij in Leuven jong mogen zijn. Dat was trouwens een doorslaggevend argument van de jury om opnieuw aan Leuven het label van Kindvriendelijke stad toe te kennen.”

Website preview
De Bond is van ons
De Bondgenotenlaan wordt een leuke en spannende speelzone. Kom deelnemen aan leuke activiteiten en een gratis optreden van de KetnetBand.
Stad Leuven

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]