Boost je veerkracht tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Van 1 tot en met 10 oktober 2022 vindt in Vlaanderen opnieuw de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid plaats. Stad Leuven neemt voor het vierde jaar op rij deel met een uitgebreid programma en organiseert samen met een veertigtal partners heel wat activiteiten -overwegend gratis- in alle Leuvense buurten om de veerkracht van haar inwoners een boost te geven. Een overzicht vind je www.leuven.be/samenveerkrachtig en op de informatiezuilen in de stad.

“Het belang van deze editie is niet te onderschatten”, zegt Bieke Verlinden, schepen van zorg en welzijn. “De voorbije jaren doen ons meer en meer beseffen hoe belangrijk veerkracht is om moeilijke periodes het hoofd te kunnen bieden, om weer recht te kunnen veren. Maar het werd ook duidelijk dat het niet altijd gemakkelijk is om daar gepaste ondersteuning bij te vinden. Het is dus belangrijker dan ooit om aandacht te hebben voor elkaar.”

Gratis activiteiten
Een babbel met je buur of een goed gesprek met een therapeut, een wandeling met vrienden of een workshop: de steun en nabijheid van anderen, de mogelijkheid en tijd om alles rustig te overdenken en te groeien zijn essentieel voor onze veerkracht. “In het activiteitenaanbod  is er voor ieder wat wils”, legt Bieke Verlinden uit. “Workshops, beweging, maar ook kunst en muziek maken ontmoeting mogelijk. We spreken alle leeftijden aan, er is een aanbod speciaal voor kinderen, jongeren en studenten en ook een gezinsdag.”

Samen zijn we krachtig
De editie van dit jaar legt de focus op de kracht in ‘veerkracht’. Om ontmoeting en geestelijke gezondheid in de kijker te zetten, kregen vijf infozuilen tijdelijk een plek in het Leuvense straatbeeld. Op de zuilen vinden voorbijgangers citaten, gedichten en conversatiestarters onder de slagzin ‘Samen zijn we krachtig’. Zo wil de stad inwoners aanmoedigen om in gesprek te gaan met elkaar.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]