Bruisend zomervakantieaanbod voor Leuvense jeugd

Stad Leuven zorgt dit jaar opnieuw voor talloze zomerse speelprikkels voor kinderen en jongeren. Tijdens de zomervakantie zijn er pop-up zomerdorpen, speel- en leefstraten, de speelpleinen en enkele nieuwe speelterreinen voor extra plezier en beleving voor jong en wat ouder.

“Met de ​ zomervakantie voor de deur is het weer twee maanden dubbel en dik genieten voor kinderen en jongeren”, vertelt schepen van jeugd Dirk Vansina. “Samen met vrienden buiten spelen, ravotten, op kamp gaan met de jeugdbeweging… geen kans om je te vervelen. Naast het permanente aanbod aan speelterreinen, skateparken en groenplaatsen kunnen kinderen in Leuven ook deelnemen aan tal van activiteiten in onze zomerdorpen.”

Vijf zomerdorpen ​
Deze zomer pakt de stad uit met maar liefst vijf gratis zomerdorpen voor kinderen van alle leeftijden. Gezinnen kunnen er samen spelen en leren en inschrijven is niet nodig. ​
In het timmerdorp (5-16 juli, Philipssite) kan je een week lang bouwen, zagen en timmeren. In het ruimtedorp (24-29 juli, in de school Stroom) leer je legorobots maken en programmeren, en kan je je astronautendiploma behalen. Het stofste kunstdorp (17-22 juli, Romaanse Poort) zorgt voor knip- en plakplezier. Kinderen maken er creatieve kunstwerken met stukken stof in verschillende kleuren, diktes en textuur. In Hal 5 zijn kinderen van 2 tot 7 jaar dan weer welkom tijdens het klauterdorp (24-29 juli, Hal 5). En tijdens Streetville (21-26 augustus, gemeenteschool Wijgmaal), kunnen kinderen tot slot proeven van alles rond breakdance, hiphop, slam poetry en graffiti.

Speelpleinen ​
Van woensdag 5 juli tot en met vrijdag 25 augustus openen ook de drie stedelijke speelpleinen in Wilsele, Kessel-Lo en Heverlee, en Rettekepret in de Grasmus in Leuven. Kinderen van 3 tot 15 jaar kunnen er onder enthousiaste begeleiding ​ spelletjes spelen, ravotten en op uitstap gaan. Elke week worden er meer dan 400 kinderen verwacht. ​

Word animator
En de speelpleinwerking biedt niet alleen de kinderen een zalig vakantieaanbod. Om alles in goede banen te leiden staan er wekelijks ook meer dan 75 jonge animatoren ​ klaar. “Jongeren vanaf 16 jaar kunnen zich trouwens nog altijd aanmelden om animator te worden”, zegt Dirk Vansina. “Leuke activiteiten bedenken en samen spelen met de kinderen, nieuwe vrienden maken en een centje bijverdienen, de ideale zomerbesteding voor wie nog geen plannen heeft.”

Speel- en leefstraten
Daarnaast registreerde de stad deze zomer 74 speel- en leefstraten. Het zijn straten waar spelende kinderen het rijk voor zich hebben, maar waar ook de andere bewoners van kunnen meegenieten. Heel wat buurten profiteren van de verkeersluwe situatie om tafels, stoelen, parasols en zelfs barbecues buiten te zetten. Het geeft buren de kans om samen te komen en elkaar te ontmoeten al dan niet met een lekker aperitiefje of een maaltijd.

Vernieuwde speelterreinen en skateparken
De stad vernieuwde de voorbije maanden heel wat speelterreinen of legde ze opnieuw aan. Vanaf deze zomervakantie heeft Leuven in Wilsele een Urban Sports Park. Het bestaat uit drie pumptracks, een streetstyle skatepark en een freerunningzone. Een beetje spannend voor de gewone fietser maar heel uitdagend en speels voor de ervaren BMX’er!

Ook de speelterreinen op het Groefplein en aan Terbank werden recent vernieuwd. Bovendien stellen verschillende scholen hun groene speelplaatsen deze zomervakantie open voor speelplezier in eigen buurt. Deze groenplaatsen bieden kinderen en jongeren acht extra speelplekken verspreid over de stad.

De zomer in Stelplaats
Ook jongeren zullen zich niet vervelen, want Stelplaats heeft voor hen elke dinsdag, woensdag en donderdag een leuk zomerprogramma in petto waar eten, drinken, sport, spel en muziek centraal staan. De partnerorganisaties van Stelplaats (Vzweetje, BCB, Nacht, Inuit...) organiseren activiteiten zoals skatewedstrijden, tweedehandsmarktjes, filmvoorstellingen en kleine concertjes. Alle info hierover vind je terug op www.stelplaats.be.

Website preview
Vakantieaanbod: speelpleinen, kampen en opvang
Speelpleinen, sportkampen, themakampen, IBO ...
Stad Leuven

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]