Buitenspeeldag doet Leuven shaken, skaten en breaken

Op woensdagnamiddag 19 april zijn kinderen en jongeren baas in Leuven. Leuven tovert tijdens deze nationale Buitenspeeldag de Bondgenotenlaan en de binnenstad om in de grootste stadsspeeltuin van Vlaanderen. Kom samen met je kroost meebrullen met de KetnetBand, coole sporten uitproberen of genieten van straattheater.

Geen betere dag om uit te breken dan de Buitenspeeldag. Met ‘De Bond is Van Ons’ rolt de stad Leuven de rode loper uit voor Leuvense kleuters, kinderen en jongeren, om zich op verschillende plaatsen in het stadscentrum tussen 12 en 18 uur helemaal uit te komen leven.

Editie XL
“De Buitenspeeldag is in Leuven een jaarlijkse traditie, waar we dit jaar een XL-editie van maken omdat Leuven het Vlaams label van Kindvriendelijke stad binnenhaalde. En dat verdient een feestje voor de Leuvense kinderen en jongeren”, legt schepen van jeugd Dirk Vansina uit. “Sommige kinderen die in de stad wonen, hebben geen tuin om in te ravotten. Op een dag als deze nemen we de drempels weg en maken we buiten spelen toegankelijk voor iedereen. Buiten spelen kan volgende woensdag overal maar bij uitstek op een van onze vijfentwintig activiteiten in het stadscentrum."

Ruim aanbod
Er is voor ieder wat wils: springkastelen, zeepkistenrace, skate en breakdanceworkshops, een klimmuur, 3x3 basketinitiatie, je kan leren podcasts maken, vuur maken, Open Dansvloer... Ook voor jongeren is er een aanbod op maat met live muziek, DJ’s, wheeliewedstrijden en nog veel meer.

Op verschillende locaties en helemaal gratis ​
De activiteiten zijn helemaal gratis en vinden plaats op verschillende locaties: in de Bondgenotenlaan, in de Vanderkelenstraat, op het Mgr. Ladeuzeplein, het Rector de Somerplein, in de tuin van M Leuven (Huis van het Kind) en aan de schouwburg van 30CC. Voor de jongste kinderen (tot 5 jaar) is er een aparte speelplek in de museumspeltuin met levensgrote gezelschapsspellen, een springkasteel en een voorleesstand van de bib.

KetnetBand
Om het buitenspeelfestival helemaal af te maken, staat er om 16.15 uur een gratis optreden gepland van de KetnetBand op de Grote Markt. “Niemand minder dan Gloria Monserez (Ketnet-wrapper), Lotte Stevens (Hoodie en Mega Mindy) en Jasper Heyman (Campus 12) komen het beste van zichzelf geven op het Leuvense podium”, weet schepen Vansina. “We zijn heel trots dat deze jeugdhelden de XL-editie van onze Buitenspeeldag feestelijk komen afsluiten.”

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]