Burgemeester Ridouani gaat live in gesprek met Leuvenaars

De coronamaatregelen zijn nu al anderhalve maand van kracht. Voor veel mensen weegt dat zwaar: mensen die zich eenzaam voelen, gezinnen die bezorgd zijn om de leerkansen van hun kinderen, ouders die het moeilijk hebben om gezin en werk constant van thuis uit te combineren, mensen die met minder moeten toekomen, mensen die ongerust zijn over hun gezondheid of die van hun naasten. Om mensen samen te brengen met hun vragen en zorgen, houdt de burgemeester een Facebook Live-sessie, deze donderdag om 20 uur.

Ik krijg heel veel vragen van inwoners. Veel mensen zitten met zorgen”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani. “Het gemis van vrienden en familie weegt door. Mensen kampen met stress en onzekerheid. We komen nu aan de moeilijkste periode. De komende weken zullen een uitdaging zijn voor ons allemaal. We moeten volhouden. En je staat er niet alleen voor, we gaan dat samen doen.”

“Ik wil graag weten hoe het gaat met de Leuvenaars”, zegt Ridouani. “Of ze vragen hebben, waar we mee kunnen helpen, wat hun bezorgheden zijn. Via de stadsmedewerkers die actief inwoners opbellen en vanuit het informatiecentrum vernemen we de bekommernissen van de Leuvenaars, maar dat vervangt het rechtstreekse contact niet. In normale tijden spreek ik vaak met mensen op straat, op de markt, op activiteiten en events en kan ik een luisterend oor bieden. Nu gaat dat niet, maar sociale media kunnen wel helpen als alternatief.”

Om mensen samen te brengen met hun vragen en zorgen, houdt de burgemeester een Facebook Live-sessie, deze donderdag om 20 uur. Tijdens deze livesessie kunnen inwoners hun vragen rechtstreeks aan de burgemeester stellen, hij beantwoordt ze dan in een livestream.

Iedereen mag een vraag stellen, zorgen uiten of gewoon meevolgen via de Facebookpagina https://www.facebook.com/moridouani. Je kan op voorhand ook je vraag bezorgen per mail aan mohamed.ridouani@leuven.be. Donderdag 30 april om 20 uur staat de live-sessie gepland.

Contacteer ons
Mohamed Ridouani burgemeester, stad Leuven
Geertrui Vanloo Algemeen directeur
Mohamed Ridouani burgemeester, stad Leuven
Geertrui Vanloo Algemeen directeur
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven