Delen:

BURn verovert het scherm

Dat de Leuvense jongeren zichzelf en hun werking blijven heruitvinden blijkt uit het nieuwste initiatief van BURn, de urban jongerenwerking binnen de jeugddienst. In zes unieke afleveringen lichten ze elk van hun vier disciplines uit om andere jongeren warm te maken en te bewijzen dat corona hun werking en passie niet lamlegt. De eerste aflevering zal vrijdag 7 mei uitgezonden worden via de BURn sociale mediakanalen.

BURn Leuven, kort voor Breakdance, Urban en Rap in Leuven, richt zich op jongeren met een passie voor woord- en danskunst. Toen in januari bleek dat de werking nog niet fysiek zou kunnen doorgaan, groeide het idee om hoe dan ook toch iets te ondernemen. Na enkele online brainstormsessies was BURn TV geboren. 

Stilzitten geen optie     
Al snel werd beslist dat BURn TV uit zes afleveringen zou bestaan waarin ze de BURn-disciplines zouden uitlichten aan de hand van het verhaal van telkens een andere, lokale, jonge artiest. “Dit is de ideale gelegenheid om de werking van BURn in de kijker te zetten,” legt schepen van jeugd Dirk Vansina uit. “Ondanks het feit dat veel van hun gangbare initiatieven niet kunnen doorgaan, zitten onze jongeren en de jongerenwerkers niet stil. Zij durven out of the box te denken en hun werkingen op een nieuwe manier te belichten.” Bovendien geeft BURn de jongeren de kans om hun talenten te tonen. “Een van de belangrijkste reden dat ik deelneem aan de BURn workshops is het gevoel van vrijheid dat ze mij geven,” benadrukt Douwe, een van de BURn jongeren.

Zes afleveringen
De jongeren daagden zichzelf uit en volgden eerst een workshop rond interviewtechnieken met Youtuber Mahad Abdi om helemaal voorbereid te zijn op de interviews met de lokale artiesten. Vanaf 5 maart startten de opnames en namen zij zes weken op rij elke vrijdag een nieuwe aflevering op. Kijkers krijgen tijdens de eerste aflevering een kijkje in de wereld van BURn, daarna volgen er vier afleveringen met telkens een BURn-discipline (Breakdance, Afro Hiphop, Rap en Zang) in de hoofdrol en een laatste aflevering als outro. De afleveringen zullen vanaf 7 mei telkens op vrijdag gepost worden via de facebook- en instagrampagina van BURn. Mogelijks komt er zelfs een tweede seizoen van BURn TV, to be contintued.
 

Bekijk BURn Tv op facebookhttps://fb.me/e/uuPHZA8UBekijk BURn TV op instagramhttps://www.instagram.com/burn_leuven/

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]