Buurtbossen krijgen tijdelijke omheining om goed te groeien

Stad Leuven plantte midden maart twee buurtbossen aan de Desiré Mellaertsstraat en aan het Lemmekesveld. Sinds deze week staan er infoborden bij de bossen waarin de stad vraagt om voorlopig buiten de tijdelijke omheiningen te blijven.

“De groendienst plantte begin maart meer dan 2.000 stukken plantgoed in deze buurtbossen. Nu moeten we de bossen even laten groeien. Daarom omheinden we de bossen voorlopig en vragen we passanten om buiten die afbakening te blijven. Langs de bossen en over de paadjes wandelen mag natuurlijk wel’, zegt schepen van openbaar groen Lalynn Wadera.

Met de buurtbossen zet de stad in op een gezonde en groene omgeving, dicht bij de woonbuurten. Ze betrekt daarbij de buurtbewoners, jeugdverenigingen en scholen uit de buurt. Daarom nodigde de stad begin maart iedereen uit om mee te werken op een plantdag. Maar die kon door de lockdown-maatregelen niet doorgaan. De stad verzekert dat ze de draad terug oppikt als de tijd daarvoor rijp is. “We bekijken wat we kunnen doen om deze buurtbossen achteraf in te wijden. Iedereen die zo hard uitgekeken had naar de gezamenlijke plantdagen, wordt dan zeker uitgenodigd”, verzekert schepen Wadera. En ze belooft een vervolg: “Deze twee buurtbossen zijn nog maar het begin: de stad blijft zoeken naar locaties om bijkomende buurtbossen te planten.”

Contacteer ons
Lalynn Wadera schepen van onderwijs, economie, diversiteit, groen en stadsgebouwen, stad Leuven
Geert Verrijdt diensthoofd groenaanleg -en onderhoud, stad Leuven
Lalynn Wadera schepen van onderwijs, economie, diversiteit, groen en stadsgebouwen, stad Leuven
Geert Verrijdt diensthoofd groenaanleg -en onderhoud, stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven