Calisthenics: wat en hoe?

Ontdek het tijdens de eerste BAR-CODE Movement Day

Calisthenics, een lichaamstraining waarbij je je eigen gewicht als weerstand gebruikt, is aan een opmars bezig in Leuven. Sinds vorig jaar heeft de stad een eerste barpark waar iedereen de groeiende sport kan uitoefenen. Woensdag 17 april vindt daar de eerste editie van de BAR-CODE Movement Day plaats.

Via de projectoproep ‘Leuven, een vitale stad’ ging Tofsport op zoek naar nieuwe initiatieven die meer mensen aan het bewegen krijgen in de openbare ruimte van de stad. Eén van de weerhouden projecten was BAR-CODE, dat met de verworven subsidies een barpark liet bouwen op het grasveld aan de achterkant van Sportoase Philipssite. BAR-CODE biedt er gratis calisthenics lessen aan, maar het barpark is ook altijd en voor iedereen toegankelijk om er vrij te gaan sporten.

“De gratis lessen zijn steeds een groot succes”, vertelt schepen van sport Els Van Hoof. “Er is een hele nieuwe Leuvense community ontstaan die gretig gebruik maakt van de installatie. Ook wanneer er geen lessen plaatsvinden, zijn er altijd wel één of meerdere sporters aan het trainen. Om nog meer mensen kennis te laten maken met deze groeiende sport organiseert BAR-CODE een eerste opendeurdag, de BAR-CODE Movement Day.”

“Van 15 tot 21 uur kan jong en oud deelnemen aan tal van activiteiten en workshops in en rond het barpark of gewoon genieten van verbluffende shows met een lekker drankje in de hand. De workshops beperken zich niet enkel tot calisthenics, maar ook andere sporten zoals capoeira en yoga komen aan bod.”

Graag nodigen we je uit op woensdag 17 april om 15 uur voor de officiële opening van de opendeurdag door schepen van sport Els Van Hoof. Ook BAR-CODE zal een korte toelichting geven over de evolutie die zij het voorbije jaar maakten en hun toekomstplannen.

Contacteer ons
Els Van Hoof schepen van sport, middenstand en werk, stad Leuven
Jan Vansantvoet diensthoofd sportpromotie, Stad Leuven
Els Van Hoof schepen van sport, middenstand en werk, stad Leuven
Jan Vansantvoet diensthoofd sportpromotie, Stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven