Carine wint zonnebloemwedstrijd aan Abdij van Park

In Abdij van Park groeiden de voorbije maanden zonnebloemen. Die bloemen hielden heel wat volgers op Facebook van Abdij van Park in spanning want zij konden gokken op welke datum welk van de vijf kandidaat bloemen als eerste 2 meter hoog zou zijn. Uiteindelijk was het Carine Simons uit Kessel-Lo die met de prijzen ging lopen.

De zonnebloemen daagden eind mei op voor een zomerse facebookwedstrijd. De werknemers van tuinbouwproject De Wikke plantten de scheutjes in de grond aan de Norbertuspoort. De vijf zonnebloemen van 't Plukgeluk deden op de abdijsite een race tot twee meter.

Tot eind juni mochten liefhebbers gokken welke bloem als eerste de kaap van twee meter zou overschrijden, en wanneer. Hij of zij die zowel de juiste bloem als het dichtst bij de datum zat, viel in de prijzen. In totaal deden zo’n 100 mensen mee aan de facebookwedstrijd.

“Dankzij mijn dochter”
In juni viel gelukkig meer neerslag dan in mei. Zo kon de koningin der zomerbloemen gestaag groeien. Het werd een strijd tussen bloem een, bloem twee en bloem vier. Uiteindelijk haalde die laatste het, exact op de dag dat Carine Simons (59) dat had verwacht.

“Ik zag de wedstrijd dankzij mijn dochter Kim. Zij gokte op bloem drie, op 13 juli. Dus nam ik bloem vier, en 14 juli”, lacht Carine. “Ik moet mijn dochter dus bedanken, ook al was het puur geluk. Ik vernam van anderen dat ze hadden opgezocht hoe lang het zou duren eer een zonnebloem twee meter bereikt, maar soms is een wilde gok de beste strategie”, knipoogt de winnares uit Kessel-Lo.

28 gokjes op bloem vier
28 deelnemers gokten op bloem vier, maar Carine was de enige die de datum juist raadde. Het levert haar een mooi boeket wilde bloemen op van ’t Plukgeluk en een pot honing van stadsimker Staf Kamers. Die honing is afkomstig van de bijtjes in de bijenhal van de abdij.

“Carine mag zich vanaf nu een gans jaar professor Zonnebloem noemen”, lacht schepen van toerisme Denise Vandevoort. Zij overhandigde de prijzen aan Carine in de bloementuin van ’t Plukgeluk, vlakbij de abdijsite. Daar staan op dit moment nog meer zonnebloemen in bloei.

De vier overige laureaten, die op de juiste bloem gokten maar 11, 16 en 17 juli verwachtten, ontvingen eerder al een pot heerlijke honing. Zij kunnen misschien volgend jaar opnieuw een gokje wagen...

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Pieter Rombouts digitale communicatie, Erfgoedsite Abdij van Park
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Pieter Rombouts digitale communicatie, Erfgoedsite Abdij van Park
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven