Carte blanche 2022: studenten SLAC/Beeldende & Audiovisuele Kunst pakken uit met monumentaal landschapsschilderij

Van zaterdag 29 oktober tot en met zaterdag 26 november kan je in SLAC/Beeldende & Audiovisuele Kunst naar de expo carte blanche 2022. Het weekendatelier schilderkunst o.l.v. docent Jesse Tomballe pakt er uit met het project REVUE: een monumentaal schilderij van het landschap in de omgeving van Leuven.

“Het idee kwam voort uit het werk ‘A year in Normandy’, een 90 meter lang digitaal schilderij waarin de Britse kunstenaar David Hockney de verandering van het landschap doorheen de seizoenen vastlegt”, vertelt schepen van deeltijds kunstonderwijs Denise Vandevoort. “De afgelopen decennia is het landschap als genre wat op de achtergrond geraakt, maar kunstenaars als Hockney tonen aan dat het ons nog steeds kan raken. Voor REVUE maakten de studenten foto’s vanop verschillende locaties. Die dienden als basis voor het schilderij: een langgerekt panoramisch zicht, dat in één beeld de diversiteit van het landschap tracht weer te geven. Het resultaat is werkelijk adembenemend!”

Vanaf 18 november kan je in SLAC ook de resultaten bekijken van IDIOSYNCRATISCHE MACHINE & VORMDRUKKERS, een workshop met docenten van SLAC onder begeleiding van kunstenaars Kristof ​ Van Gestel en Els Baeten. In deze workshop wordt stilgestaan bij begrippen als ‘toeval en keuze’, ‘eigenheid en gemeenschappelijkheid’, ‘actie en reflectie’, ‘proces en product’.

Praktisch

Van zaterdag 29 oktober tot en met zaterdag 26 november. ​
Toegankelijk van 09 tot 21.30 uur, zaterdag tot 18.00 uur
locatie: SLAC (Dirk Boutslaan 60, 3000 Leuven)

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be