Carte Blanche 2023

Studenten Textiele kunst & De Collectieve Collectie stellen tentoon in SLAC/Academie

Gedurende drie weken werkten de studenten Textiele kunst van SLAC/Academie mee aan de Collectieve Collectie van beeldend kunstenaar Kristof Van Gestel. Het resultaat is van 27 oktober tot 9 december gratis te bewonderen tijdens een boeiende expo in SLAC/Academie.

"Kristof Van Gestel is een beeldend kunstenaar die graag anderen bij zijn creaties betrekt", legt schepen van deeltijds kunstonderwijs Bert Cornillie uit. "Ook in zijn Collectieve Collectie – de naam zegt het zelf – staat participatie centraal. Deze collectie vertrekt vanuit het waarderen en hergebruiken van zwerfgoed. Het is een gedeeld proces van (onder)handeling en verbeelding dat onze relatie tot alledaagse objecten verkent. Onder leiding van docente Leen Stoffels gingen onze studenten Textiele kunst van SLAC/Academie drie weken lang aan de slag met alledaagse gebruiksvoorwerpen. In dialoog met de kunstenaar werkten ze een prachtige tentoonstelling uit. In foto's eigenen de studenten zich de gemaakte assemblages toe als relationele objecten die op het lichaam worden gedragen."

Praktisch
- van vrijdag 27 oktober tot en met zaterdag 9 december ​
- maandag tot vrijdag van 9 tot 21.30 uur
- zaterdag van 9 tot 17 uur
- zondag gesloten
- in SLAC/Academie ​ - Dirk Boutslaan 60, 3000 Leuven
- toegang gratis
Wat? — decollectievecollectie
De Collectieve Collectie is een participatieve procedure die start vanuit het waarderen en (her)gebruiken van zwerfgoed. In samenwerking met deelnemers die...
collectievecollectie.be
Website preview
Agenda
Kristof Van Gestel - Website van Kristof Van Gestel
Kristof Van Gestel
Home
MENU SLAC
slac.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be