Club XIII schenkt 500 euro aan Buurtsport Leuven

Vrijdag 27 oktober 2017 — Schepen van sport Erik Vanderheiden mocht gisteren, samen met buurtsportmedewerker Ken Van Staeyen, een cheque van 500 euro in ontvangst nemen van Club XIII. Club XIII is een niet-regio gebonden Leuvense studentenclub. Deze club organiseert jaarlijks een aantal evenementen, waaronder een voetbaltoernooi. Het voetbaltoernooi van dit jaar, dat plaatsvond op 18 april in het Provinciedomein Kessel-lo, leverde een mooie winst op.

“Met de winst wilden we iets terug doen voor de gemeenschap en gezien het om de opbrengst van een voetbaltornooi gaat, zochten we een sportorganisatie”, vertelt Amaury Geernaert van Club XIII. “En zo kwamen we bij Buurtsport Leuven terecht, dat laagdrempelige sportactiviteiten aanbiedt. Daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen.”

“Een fantastische geste van de studenten. Het toont aan dat ook zij zich willen inzetten voor een betere, gezondere en sportievere samenleving, met specifieke aandacht voor de kansengroepen”, aldus schepen Vanderheiden.  

overhandigingsmoment (vlnr): <br/>Kwinten Van Impe – Yannick Kesteloot – Amaury Geernaert – Erik Vanderheiden – Ken Van Staeyen