Dag van de Jeugdbeweging speelt!

Op vrijdag 20 oktober 2017 slaan Chirojeugd Vlaanderen, JNM, IJD, FOS Open Scouting, KLJ, Jeugd Rode Kruis, Bazart, KSA, en Scouts en Gidsen Vlaanderen de handen in elkaar om de Dag van de Jeugdbeweging te organiseren. Overal in Vlaanderen worden steden en gemeenten ingepalmd met leuke acties om deze hoogdag voor het jeugdwerk in stijl te vieren. Onder begeleiding van mijnLeuven springt Leuven er al enkele jaren uit door op de Grote Markt die ochtend een gigantische ontbijtfuif te organiseren.

De fuif zet de Grote Markt van Leuven in vuur en vlam van 7 tot 8.30 uur. Iedereen die langskomt in zijn of haar jeugdbewegingsuniform kan genieten van een gratis ontbijt. Daarnaast is er ook een marktje waar de verschillende koepels en verenigingen zich voorstellen.

De Dag van De Jeugdbeweging laat zien waar jongeren in Vlaanderen goed in zijn: organiseren, begeleiden, samenwerken, initiatief nemen, inspireren en uiteraard ‘spelen’.  Dat laatste is dit jaar ook het thema. Buiten spelen, samen spelen, veilig spelen en veel leren door te spelen: het is de basis van iedere jeugdbeweging. 

“Het Leuvens jeugdwerk staat sterk in haar schoenen”, vertelt schepen van jeugd Dirk Vansina. “Er zijn zo’n 50 jeugdverenigingen wiens ledenaantal de laatste jaren alleen maar toenam. Het resultaat daarvan is dat ze samen bijna 6750 leden hebben. Voor de Dag van de Jeugdbeweging leveren we als stad dan ook graag een extra inspanning. Zo toveren we onze Grote Markt om tot ‘jeugdbewegingsplein’. Een mooie manier om aan iedereen te laten zien dat jeugdwerk in deze stad een enorme meerwaarde biedt. Bovendien is het ook een moment om als stad heel hard ‘dank u’ te zeggen voor het engagement van de jongeren die week in, week uit tonen dat samen spelen belangrijk is.”

Praktisch
Vrijdag 20 oktober van 7 tot 8.30 uur op de Grote Markt, Leuven. 

Contacteer ons
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven