DCLA krijgt label Open Sportclub

Sport is voor iedereen. De stad beloont sportverenigingen die deze leuze omzetten in realiteit met het label Open Sportclub. Zo wil de stad sportclubs aansporen om hun deuren voor iedereen open te zetten en zoveel mogelijk drempels weg te werken. Daring Club Leuven Atletiek (DCLA) mocht het label vorige week in ontvangst nemen.

Een open sportclub kent haar leden en hun verhaal. Ze gaat bewust om met problemen en uitdagingen en zoekt naar een aanbod voor jong en oud, volgens ieders sportieve mogelijkheden. Het zijn clubs die de maatschappelijke diversiteit zien als een kans die ze optimaal trachten te benutten. “Via Open Sportclub willen we dit thema ter sprake brengen, en belonen we clubs die al heel wat inspanningen leveren met het label van Open Sportclub”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “Een Open Sportclub neemt haar maatschappelijke rol op en is bereid tot verandering. Ze benadert haar leden niet enkel als sporters en tracht zoveel mogelijk drempels te verlagen.”

Divers ledenbestand
DCLA levert op verschillende vlakken extra inspanningen om een zo divers mogelijk ledenbestand aan te werven. Niet alleen zetten zij in op topsport, maar zeker en vast ook op sport voor allen. Iedereen is er welkom en iedereen vindt er wel een geschikte afdeling, gaande van disciplinetrainingen naar recreatieatletiek en G-atletiek. Van jong tot oud, van sportief tot minder sportief.

UiTPAS-partner
Dat zij zich ook openstellen voor personen voor wie het financieel wat moeilijker is om aan te sluiten bij een sportclub, bewijzen ze onder andere als UiTPAS-partner. “Met hun beslissing om dat partnerschap aan te gaan, belonen ze niet alleen de sporter die ermee punten spaart. Ze bieden ook personen die recht hebben op een UiTPAS kansentarief de mogelijkheid om aan te sluiten met korting op het lidgeld”, verduidelijkt schepen Geleyns. “En DCLA gaat nog een stapje verder, want hun eigen shop heeft niet alleen scherpe prijzen, er is ook de mogelijkheid om tweedehands loopkledij aan te bieden of te verkopen.”

Een hart voor iedereen
“En dat is nog niet alles, een blik op hun website laat zien dat zij daarnaast ook steevast inzetten op transparante communicatie. Zo kan je perfect zien wie alle medewerkers zijn, hebben ze een vast aanspreekpunt voor nieuwe leden, een duidelijk gezicht als vertrouwenspersoon én een diversiteitsmedewerker. Je kan er ook perfect op terugvinden hoe je kan aansluiten, wat het kost en waar en wanneer de trainingen plaatsvinden. En last but not least, voor ieder die de club een warm hart toedraagt, is er een plek op DCLA via hun uitgebreide vrijwilligerswerking. Het hart van DCLA klopt dus voor iedereen”, besluit schepen Geleyns.

DCLA-voorzitter Johan Klykens is terecht fier op deze erkenning van de stad. “Als Open Sportclub wordt DCLA erkend voor het totaalpakket aan maatregelen dat we door de jaren heen opgebouwd hebben om onze sportieve en maatschappelijke doelen te realiseren. En we engageren ons om dit verder te zetten in de toekomst.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]